www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Vleermuizen kijken met hun oren in Boswachterij Austerlitz

14 augustus 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

De gids van Staatsbosbeheer neemt je op zaterdag 24 augustus 2019 graag mee het bos in en vertelt je alles over vleermuizen. Dit zijn misschien een beetje enge, maar vooral hele interessante dieren. Hoe leven ze eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die echolocatie? Dit is dé kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen. Hoor, zie en ervaar zelf hoe vleermuizen vliegen, jagen en drinken.

Kijken met je oren
Vleermuizen kijken met hun oren: een vleermuis zendt tijdens het vliegen voortdurend korte geluidjes uit. Met haar zeer gevoelige oren kan zij aan de echo horen hoe haar omgeving eruit ziet! De kleinste vleermuis in Nederland is de dwergvleermuis. Hij past in een lucifersdoosje en weegt net zoveel als een suikerklontje!

Echolocatie
Als het donker wordt, komen veel dieren tevoorschijn. Dieren zoals het ree, de boommarter en de bosuil gaan dan juist op zoek naar voedsel. Ook vleermuizen zijn dan actief. Deze bijzondere diertjes zijn vooral insecteneters. Die insecten vangen ze in de avondschemer. Omdat er ’s winters nauwelijks insecten rondvliegen, houden ze een winterslaap. Dan hangen ze met z’n allen ondersteboven aan het plafond!

Vlieghuid
Vleermuizen zijn zoogdieren die echt kunnen vliegen. Hun vleugels zijn voorzien van een vlieghuid die tussen de vingers van hun voor- en achterpoten en hun staart zit. Er zijn in Nederland veel soorten vleermuizen. Wil jij wel eens weten welke vleermuizen er in boswachterij Austerlitz leven? Geef je dan nu op voor deze spannende avondexcursie!

Aanmelden
Datum: zaterdag 24 augustus; Start: Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz; Tijd: 20.00 uur; Duur: ca. 2 uur; Kosten: € 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50. Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl Geef je snel op, er kunnen maximaal 25 personen mee!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog