www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Renovatie wildkijkscherm De Ringakker

1 september 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op 1 september starten we met de renovatie van wildobservatieplaats De Ringakker in Hoenderloo. De huidige constructie is niet meer veilig en aan vervanging toe.
De renovatie van wildobservatieplaats “De Ringakker” is mede mogelijk gemaakt door een initiatief van Natuurhuisje. Zij dragen bij aan het realiseren van diverse projecten van Staatsbosbeheer, te beginnen met dit wildkijkscherm op de Veluwe. Ook Toeristisch Platform Apeldoorn draagt bij aan de opknapbeurt van deze bijzondere plek in de bossen van Hoenderloo.

Wildobservatieplaats

Een wildobservatieplaats is een locatie waar bezoekers vanachter een wildkijkscherm kunnen genieten van het Veluwse wild. U kunt hier de wilde dieren spotten in hun eigen leefgebied. Door het scherm storen de dieren zich niet aan de bezoekers. Het huidige wildkijkscherm midden in het Spelderholt is een populaire locatie omdat het wild zich hier vaak laat zien.

Planning

Vanaf 1 september gaan we eerst de huidige constructie afbreken. Een groot deel van het hout wordt hergebruikt. Vervolgens wordt vanaf 8 september de nieuwe hoofdconstructie geplaatst en zal het geheel weer worden opgebouwd. We streven ernaar de renovatie van het wildkijkscherm voor de edelhertenbronst af te ronden. De edelhertenbronst is een periode waarin veel bezoekers komen kijken naar de strijd om de liefde en de gunst van de vrouwtjes. Het is de paartijd van de edelherten. Dit betekent dat u vanaf 16 september weer welkom bent.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog