www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Regel het relaxte natuurfeestje van 2021!

26 april 2021 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
fete de la nature

Doe mee met het Groen Traineeship op 't Leesten

Door Corona is het tegenwoordig lastig om stages te regelen. Ik heb het afgelopen jaar 1 stagiair gehad en zeker tijdens de lockdown was het lastig om samen te werken. Maar het is zo waardevol. Voor de stagiar zelf natuurlijk, want een wezenlijk deel van je opleiding en zo goed om in de keuken te kijken van organisaties die mogelijk in de toekomst je werkgever kunnen zijn. Maar ook voor ons! Stagiars kijken met een frisse blik naar je werkzaamheden en stellen vragen waar je zelf soms niet (meer) over nadenkt. Daarnaast zijn stagiars meestal jongeren die vanuit hun generatie en vanuit hun leeftijdsgroep kijken. Zij kunnen aangeven wat voor jongeren nu belangrijk is, waar ze mee bezig zijn en wat ze leuk vinden.

Met die dingen in gedachten zijn we samen met IVN bezig om een Groen Traineeship uit te voeren op ’t Leesten. Het idee is om de natuur te vieren met en door jongeren. Een groepje van 10 jongeren kunnen zich aanmelden voor een Groene zomerstage waarbij ze een evenement organiseren die vooral jongeren aanspreekt om de natuur te vieren.

Gezocht: Groene Trainees

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en wil jij samen met een groep andere jongeren een tof natuurfeestje neerzetten tijdens Fête de la Nature? Doe dan mee aan het Groen Traineeship van IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Als trainee ga je een natuurfeestje bedenken, organiseren en uitvoeren. Op een hele bijzondere groene locatie, namelijk midden in bos- en heidegebied bij informatiecentrum ’t Leesten bij Apeldoorn.

Fête de la Nature

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij. Fête de la Nature op 3,4 en 5 september 2021 gaat om het vieren van en in de natuur. Dat kan via educatie, maar ook op andere manieren: via muziek, kunst, eten of sport bijvoorbeeld. Een kampvuuravond met muzikanten is Fête, maar een leuke natuurexcursie ook. Bij Fête gaat het over verbinding tussen mens en natuur, maar ook tussen mensen ín de natuur.

Waarom meedoen?

Tijdens dit traineeship krijg je interessante workshops en trainingen. Denk aan een workshop scrum (projectmatig werken), storytelling, communicatie en social campaigning, en ook een toffe natuurervaring zoals bushcrafting of muir-trek. Verder krijg je de kans om een kijkje te nemen in de organisatie van IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Ook werk aan jouw vaardigheden op het gebied van eventmanagement, projectmatig werken en communicatie.

Enthousiast? Meld je aan via www.groentraineeship.nl bij het project ‘Fete de la Nature in Gelderland“

Ik kijk er naar uit om deze zomer samen te werken!

Groet boswachter Jael Bergwerff

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog