www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Groene Trainees gezocht: Escape into the forest!

18 mei 2022 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Wil jij deze zomer drie dagen in de week praktijkervaring opdoen op het gebied van natuur, communicatie en eventmanagement bij IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer? Meld je aan voor Groen Traineeship: Escape into the forest! Met een groep jongeren van 16 t/m 27 jaar organiseer je een escaperoom in de natuur. Ontwikkel nieuwe skills, bouw aan je netwerk, vergroen je cv en leer een heleboel leuke mensen kennen!

Laat je hersens kraken; ontwerp én organiseer een unieke escaperoom in de natuur tijdens het natuurfestival Fête de la Nature. Breng jonge mensen op een feestelijke en verrassende manier in contact met de natuur op een manier die bij hen past. Want wie van de natuur houdt, zal er beter voor zorgen.

Frisse blik

Werken met stagiairs vinden we waardenvol en met het Groene Traineeship krijgen we de kans om samen te werken met een hele groep jongeren! Het is waardevol voor jou als stagiair natuurlijk, want een stage is een wezenlijk deel van je ontwikkeling en het is goed om in de keuken te kijken van organisaties die mogelijk in de toekomst je werkgever kunnen zijn. Maar het is net zo waardevol voor ons!
Stagiairs kijken met een frisse blik naar onze werkzaamheden en stellen vragen waar wij zelf soms niet (meer) over nadenken. Daarnaast zijn stagiairs meestal jongeren die vanuit hun generatie en vanuit hun leeftijdsgroep kijken. Jullie kunnen aangeven wat voor de jongeren nu belangrijk is, waar ze mee bezig zijn en wat ze leuk vinden.

Met die dingen in gedachten zijn we samen met IVN bezig om voor het tweede jaar een Groen Traineeship uit te voeren op ’t Leesten. Het idee is om de natuur te vieren met en door jongeren. Een groepje van 10 jongeren krijgt de kans om voor de Groene zomerstage een evenement te organiseren dat vooral jongeren aanspreekt om de natuur te vieren.

Ben jij die groene trainee?

Tijdens dit traineeship leer je van alles over de natuur én werk je aan je creatieve skills op het gebied van eventorganisatie en natuureducatie. Je krijgt verschillende interessante workshops en trainingen, zoals Scrum, Social Campaigning, Storytelling en natuurexcursies. Verder krijg je de kans om een kijkje te nemen in de organisatie van IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer en je netwerk te ontwikkelen. Het traineeship vindt plaats op een hele bijzondere groene locatie, namelijk midden in bos- en heidegebied bij Informatiecentrum ’t Leesten bij Apeldoorn.
Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en wil jij samen met een groep jonge mensen dit natuurfeestje organiseren tijdens Fête de la Nature? Schrijf je dan nu in voor het Groen Traineeship van IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer.
> lees meer

Fête de la Nature

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij. Fête de la Nature is dit jaar in het weekend van 3 september en gaat om het vieren van en in de natuur. Dat kan via educatie, maar ook op andere manieren: via muziek, kunst, eten of sport bijvoorbeeld. Een kampvuuravond met muzikanten is Fête, maar een leuke natuurexcursie ook. Bij Fête gaat het over verbinding tussen mens en natuur, maar ook tussen mensen ín de natuur.

Ik kijk er naar uit om deze zomer samen te werken!

Groet, boswachter Jaël

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog