www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Op pad met Nel Cupido

16 december 2011 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Een paar weken geleden ben ik met Nel Cupido-Kooijman op pad geweest. We zijn naar de locatie van de Natuurwerkdag geweest. Nel vertelde, dat daar vroeger inderdaad een drinkpoel voor vee was gegraven, zoals Ton Pronker in zijn reactie op een eerder bericht hierover al schreef. Zij wist ook nog, dat het om het weilandje van Tjeerd Sieben ging (een voorouder van onze huidige regiodirecteur Herman Sieben). Tijdens een natte winter stond er zoveel water op die plek, dat er geschaatst kon worden. Daar waar nu de speelweide is, was toen een kweekbos voor sparren. Het weiland tussen Sieben en kweekbos was van Schaafsma.

Nel Cupido-Kooijman

Nadat we deze locatie bezocht hadden, zijn we nog op struun geweest achter wat nu Doniastate is. Nel vertelde, dat daar ooit o.a. door haar broer veel gespeeld werd en dat de jongens toestemming hadden gekregen van Staatsbosbeheer om een heus eilandje te graven, met ‘slotgracht’ er om heen. Dit werd ‘Jongenseilandje’ genoemd. Zijn er nog Vlielanders, die hier iets meer over weten?

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog