www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Brand door grote inzet Vlielanders snel onder controle

29 mei 2012 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

 

(foto Dirk Bruin)

 

Afgelopen zaterdag rond 21.30 uur kwam de melding natuurbrand ten noorden van Bomenland. Dat Vlieland dan groots is bleek maar weer eens; Brandweer, KNRM, Defensie, Medewerkers van Stortemelk, Politie, Gemeente,vele vrijwilligers en collega’s staatsbosbeheer waren allen snel ter plekke. Het zag er heftig uit; de wind joeg het vuur langs de rand van het bos. Op twee locaties werd geblust en hard gewerkt met vuurzwepen en scheppen. Door die grootse inzet was het vuur al snel onder controle. Gedurende de nacht is er nacontrole geweest. De nabijgelegen lepelaarkolonie is gespaard, zo ook de broedende meeuwen. De geiten die er vlak bij lopen zijn nog wat schrikkig, maar hebben het ook overleefd.

In de toekomst zal blijken hoe de bos/duinrand zich hersteld. Het is waarschijnlijk, dat de brand is ontstaan door (een) wildkampeerder(s).

Staatsbosbeheer zegt :  DANK JULLIE ALLEMAAL VOOR DE PRIMA INZET! Daarom aanstaande donderdag om 17.00 uur voor iedereen die geholpen heeft een drankje bij de werkschuur aan de Dennenlaan. Zegt het voort!

reageren

geef een reactie

 • Jera
  1 februari 2017 om 13:49

  Hi Nick after my earlier woes I actually did quite well late this ye2.0&#8a3,;.rjust wondered whether next year is there any real hope of growing tomatoes with NO chemical aids at all…..no bottled tomato feed etc….just natural fertiliser and if so what exactly?regards

 • O.L De Vries
  31 mei 2012 om 12:21

  Grote pluim voor allen die zich hebben ingezet , en nog grotere schade is vookomen.

 • Trix van Meerbeek
  29 mei 2012 om 13:03

  Geweldig snel gereageerd!!!Deze “badgast” is erg blij dat het eiland voor verder onheil bespaard is gebleven!!Dank,blussers!!!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog