www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Bol van Dooie helemaal opgeknapt

6 augustus 2012 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Het idee om het zeemansgrafje bij Bol van Dooie (Dodemansbol) op te knappen kwam een tijd geleden vanuit informatiecentrum ‘De Noordwester’. De laatste opknapbeurt vond plaats in 1995  door het CSK (Cavalerie Schiet Kamp).  Zie ook de blog van februari jl.
Staatsbosbeheer pakte dit idee op en in samenwerking met de Cultuur Historische Vereniging, vrijwilligers van Staatsbosbeheer, en ‘de Noordwester’. Afgelopen februari werd eerst maar eens flink gesnoeid. Vrijwilligers Gerrit Hilverdink, Stoffel Foppen, Dirk Kikstra (stelde hout voor de omheining beschikbaar) en Jan den Ouden waren er een dag zoet mee, samen met collega Pieter Schaper en schrijfster dezes.

Het zag er toen al een stuk beter uit, alleen het tekstbord moest nog vervangen worden. Aan de hand van oud beeldmateriaal hebben we gekozen voor het meest oorspronkelijke bord in vorm en tekst. Arie Boon maakte het nieuwe bord en Michael Horn stond garant voor de tekst. Een fraai stukje vakmanschap!

Al met al een uitgebreide samenwerking en afgelopen zaterdag was het dan zover. Het nieuwe bord kon geplaatst worden. Helaas kon niet iedereen die bij dit project betrokken was aanwezig zijn. Aan Dirk Kikstra(vrijwilliger) en Harry de Wit (CHV) was het de eer om het bord te onthullen, door de Vlielander vlag van het bord te halen.

We willen iedereen die hierbij betrokken was  grote DANK zeggen voor hun bijdrage! Op naar een volgende klus die we samen kunnen klaren.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog