www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Samenwerking werkt!

12 september 2012 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen weken werden er voorbereidingen getroffen voor 1 van de grootste jaarlijkse klussen; het maaien van Kroon’s Polders, afvoeren en verwerken van het maaisel.

Samenwerking is hierbij het toverwoord. De Vlielander aannemers Erik de Boer, Klaas Pronk en Jaap Tot, Gert Jan de Vries uit Cornjum en Staatsbosbeheer Vlieland klaren deze klus samen. Met groot materieel en in relatief korte tijd zijn de polders weer klaar voor de winter en zijn de paden die dat nodig hebben weer voorzien van een laag maaisel.

Erik de Boer heeft voor Staatsbosbeheer het werkpad om de noord met de rotorkopeg geëgaliseerd. Stortplekken voor het maaiwerk werden klaargemaakt door collega Vincent Kikstra en rijplaten werden daar gebracht waar het nodig is.

Dit was ter  voorbereiding voor deze week. Afgelopen dinsdag is Gert Jan de Vries begonnen met het maaien van Kroon’s Polders. Klaas Pronk en Gerard List vervoeren het maaisel naar de opraper. Jaap Tot & Zonen verspreiden het over de paden.

Kortom; ook hier geldt weer: samenwerking werkt!

Daarbij worden er op dit moment ook sloten uitgemaaid, bermen worden meegenomen in het maaiwerk. Collega Carl Zuhorn en Erik de Boer houden  zich hiermee bezig.

[slideshow]

Later deze week meer over het waarom van het maaien van Kroon’s Polders.

reageren

geef een reactie

  • Bettina J. Mulder
    12 september 2012 om 10:44

    Heerlijk om via dit blog de natuurontwikkelingen op het fijne Vlie op afstand te kunnen volgen.
    Dank!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog