www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

’t Duun blieft duun; gratis dennenbomen zagen groot succes.

18 december 2012 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen zaterdag was het weer zover; Vlielanders kwamen met velen naar het Vuurboetsduin, nabij de Blikspuutkuul, om zelf een mooie echte Vlielandse dennenboom uit te zoeken en om te zagen. Wij zorgden voor gereedschap, warme chocomel, gluhwijn en speculaas. Mooi weer, uitzicht over het Wad, kortom een mooie dag voor een mooie gratis dennenboom.

We doen dit al jaren zo en het is duidelijk dat dit gewaardeerd wordt.Het is niet alleen fijn, dat Vlielanders zo aan een dennenboom kunnen komen. Hier is sprake van een win-win gebeuren; hoe meer jonge bomen weggehaald worden, hoe meer het duin, duin kan blijven. Of op z’n Vlielands: ” t duun blieft duun”.

DSC_8735

DSC_8736

DSC_8737

DSC_8740

DSC_8742

DSC_8749

DSC_8754

DSC_8757

DSC_8759

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog