www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Serious Request, Alpe d’Huzes en Staatsbosbeheer Vlieland.

8 januari 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dit is een mooi verhaal over mooie doelen;
De dagen voor de Kerst werd er landelijk actie gevoerd om geld in te zamelen voor 3 FM Serious Request; “Let’s hear it for the babies”. Vlieland deed ook mee. Joanke en Willem van café Tante Pé organiseerden o.a. een veiling; de opbrengst was voor de landelijke actie.
Staatsbosbeheer Vlieland stelde 1 kubieke meter brandhout en een exclusieve excursie “op pad met de veeverzorger” beschikbaar voor de veiling.
Vlielanders Arthur Wolfswinkel en Nicolet Schenkel boden de hoogste prijs voor de kubieke meter brandhout.

Vorige week reed collega Herman Vogel door het bos, om even te kijken bij de brandhoutzagers. Hij vond een keurige stapel kachelhout met een papier erop;
“Te Koop, opbrengst voor Alpe d’Huzes”; een groep mensen die jaarlijks geld bijeen brengt voor kankerbestrijding via sponsoring. Vlielander Renze Brandsma heeft de leiding over het groepje Vlielanders die hieraan meedoen.Meer informatie hierover kunt u krijgen via mail: renzebrandsma@home.nl of kijk eens op : http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-vlieland

1 en 1 is twee dacht Herman; na overleg met onze beheerder Erik Saaltink werd besloten deze stapel hout te kopen van Renze; 1 kubieke meter gaat naar Arthur en de rest gaat naar informatiecentrum “de Noordwester”, want ook daar stoken ze Vlielands hout.

Hoe noemen we dat in moderne termen: win-win-win-win situatie ( Arthur en Nicolet blij, Renze en Alpe d’Huzes blij, de Noordwester blij, dus wij ook;-)
Hartstikke mooi dus!

goed doel hout 027

goed doel hout 020

goed doel hout 015

goed doel hout 007

DSC_1067

goed doel hout 031

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog