www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Eerste campinggasten op Lange Paal; ECHTE BIKKELS!

10 april 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen maand was ik (Anke Bruin) op reis en werd er weinig op ons blog vermeld, waarvoor excuus aan de trouwe volgers van dit blog.
Gelukkig heeft onze stagiair Pepijn Graafland een leuk stukje geschreven, dus we zijn weer los!

Met dank aan Pepijn Graafland.
Foto’s: Pepijn, Vincent Kikstra en Anke Bruin( eindresultaat)

Een groep Helicon bos- en natuurbeheer studenten uit Velp is vorige week neergestreken op Lange Paal. De groep van 16 studenten kwamen hier werkzaamheden uitvoeren. Ze mochten gebruik maken van natuurkampeerterrein Lange Paal. Zij waren dus de eerste kampeerders van dit jaar op Lange Paal. Het was alleen ‘s nachts net onder het vriespunt, dus dat was wel even bikkelen.

Collega Vincent Kikstra en ik (Pepijn) mochten de groep begeleiden.
De groep heeft meerdere werkzaamheden gedaan. Ze werden in twee groepen opgesplitst. De ene helft heeft het nachthok in het Bokkendal van de geiten gesloopt en er weer een hele mooie nieuwe voor terug geplaatst. Dit was ook wel hard nodig, want het hok stond op instorten.

De andere helft heeft het raster helemaal vrij gemaaid met de bosmaaier. Ook de laaghangende takken zijn weer weg. De tweede dag heeft er een deel van deze groep met een plagmachine plaggen gemaakt naast pad van 20, die later weer op het nachthok zijn gelegd.

Omdat ze in de middagen excursies hadden van mijn collega’s Pieter Schaper en Herman Vogel, kwamen we de tweede dag in tijdnood, omdat ze graag het hok af wilden hebben. Er waren 3 studenten die zich vrijwillig hebben opgegeven om een excursie in Kroons Polders te laten schieten om het hok af te maken. Hierdoor is het wel gelukt en is er een prachtig resultaat te zien.

Als dank kregen de studenten uit Velp diverse boekwerkjes over Staatsbosbeheer Vlieland mee naar huis.

Mannen van Helicon, namens Staatsbosbeheer Vlieland en de geiten uit het Bokkendal in het bijzonder, hartelijk bedankt.

Hieronder een beeldverslag; let u vooral even op de manier waarop er materiaal gerecycled;-)

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog