www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Waar zijn we mee bezig?

14 augustus 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Op dit moment zijn we bezig met het maaien van (wei)landjes nabij Kroon’s Polders. De polders zelf worden vanaf 16 september gemaaid. De voorbereidingen voor het festival Into the Great Wide Open zijn ook in volle gang. Overleg met de organisatie, planning, zaken regelen en afspraken met elkaar maken. Daarnaast gaat de inrichting in en om ons nieuwe kantoor ook gewoon door.

De geplande excursies in samenwerking met informatiecentrum ‘de Noordwester’ lopen goed. Ik vind het opvallend dat de gasten zelf ook zeer actief zijn; veel wandelaars, veel fietsers en mensen die sportief in de weer zijn.

Het kampeerseizoen op natuurkampeerterrein Lange Paal is over de top heen en wat was het druk! We mochten weer veel vaste en nieuwe gasten verwelkomen. Ook de Waddenhoppers, die voor een paar dagen komen, lieten de doortrekkersveldjes vaak vol staan.

Onderhoudswerkzaamheden gaan ook gewoon door; zo moesten er een aantal slieten langs de trap naar Sjouwermansbol vervangen worden. We zijn ook nog bezig om de geiten te pakken te krijgen, om de ‘nagels’ weer te knippen… zoals u wellicht wel weet, valt dit niet echt te plannen. Wat laten die beestjes zich toch moeilijk allemaal tegelijk vangen.

Kortom, we vervelen ons niet.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog