www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Wanneer mogen we cranberries plukken?

11 september 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

2013 is een uitstekend cranberry jaar; de struikjes hangen vol met bessen. Op dit moment zijn de bessen die het meeste zonlicht vangen al (bijna) goed op kleur. De onderste laag bessen zien nog wat bleekjes.

Door een misverstand zijn de data voor het starten van de pluk in het informatiebulletin ‘uit het kastje’ van 7 september jl. van de gemeente Vlieland niet juist weergegeven. Excuses hiervoor!

Wanneer mag er geplukt worden;
Iedereen (gasten en Vlielanders) mag met de hand plukken mag vanaf aanstaande vrijdag 13 september.
Met de kam/plukbak mag er gewerkt worden vanaf 28 september tot 30 november. De onderste bessen zijn dan ook klaar om geplukt te worden, dus daarom is het plukken met de kam/plukbak op een latere datum gesteld. Voor het plukken met de kam/plukbak heeft u een vergunning nodig.Deze is verkrijgbaar in ons kantoor aan de Dennenlaan 4. Een vergunning kost € 6,05.
U kunt hiervoor op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 08.00 uur en 10.00 uur terecht. In de vergunning staan de ‘spelregels’.
Voor de goede orde; alleen Vlielanders mogen met de kam/plukbak aan de slag.

P1020166

reageren

geef een reactie

  • Bernard de Groot (broer van..)
    18 september 2013 om 21:22

    Dag Anke, beetje off topic, maar ik vroeg me al af waarom er op de de site van Lange Paal niets veranderde. Ik moet dus hier zijn.

  • Wanneer mogen we cranberries plukken?
    11 september 2013 om 22:11

    […] 2013 is een uitstekend cranberry jaar; de struikjes hangen vol met bessen. Op dit moment zijn de bessen die het meeste zonlicht vangen al (bijna) goed op kleur. De onderste laag bessen zien nog wat bleekjes. Door een misverstand zijn de data voor het starten van de pluk in het informatiebulletin ‘uit het kastje’ van 7 september jl. van de gemeente Vlieland niet juist weergegeven. Excuses hiervoor! Wanneer mag er geplukt worden; Iedereen (gasten en Vlielanders) mag met de hand plukken mag vanaf aanstaande vrijdag 13 september. Met de kam/plukbak mag er gewerkt worden vanaf 28 september tot 30 november. De onderste bessen …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog