www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Maaien in razend tempo

17 september 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Het is weer zover; gisteren zijn de machines van Gert Jan de Vries uit Cornjum in alle vroegte begonnen met het maaien van een aantal graslandjes en Kroon’s Polders. Ook de ijsbaan zal meegenomen worden. De regen en vochtige grond maakt de machines niks uit; door de rupsbanden wordt de druk mooi verdeeld, zodat er geen of nauwelijks spoorvorming achter blijft.
Enorme hopen gras, uitgebloeide planten en riet worden in grote bulten langs de weg gezet en de Vlielander aannemers Pronk en Tot brengen het naar de werkpaden rondom het dorp en het werkpad om de Noord.
Het kort af maaien en zoveel mogelijk afvoeren in Kroon’s Polders noemen we ook wel verschraling. De planten, bijvoorbeeld orchideën, hebben juist arme grond nodig om te kunnen groeien.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Maaien in razend tempo
    17 september 2013 om 21:18

    […] Het is weer zover; gisteren zijn de machines van Gert Jan de Vries uit Cornjum in alle vroegte begonnen met het maaien van een aantal graslandjes en Kroon’s Polders. Ook de ijsbaan zal meegenomen worden. De regen en vochtige grond maakt de machines niks uit; door de rupsbanden wordt de druk mooi verdeeld, zodat er geen of nauwelijks spoorvorming achter blijft. Enorme hopen gras, uitgebloeide planten en riet worden in grote bulten langs de weg gezet en de Vlielander aannemers Pronk en Tot brengen het naar de werkpaden rondom het dorp en het werkpad om de Noord. Het kort af maaien en …Lees meer […]

  • Maaien in razend tempo
    17 september 2013 om 21:18

    […] Het is weer zover; gisteren zijn de machines van Gert Jan de Vries uit Cornjum in alle vroegte begonnen met het maaien van een aantal graslandjes en Kroon’s Polders. Ook de ijsbaan zal meegenomen worden. De regen en vochtige grond maakt de machines niks uit; door de rupsbanden wordt de druk mooi verdeeld, zodat er geen of nauwelijks spoorvorming achter blijft. Enorme hopen gras, uitgebloeide planten en riet worden in grote bulten langs de weg gezet en de Vlielander aannemers Pronk en Tot brengen het naar de werkpaden rondom het dorp en het werkpad om de Noord. Het kort af maaien en …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog