www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Wie doet er mee?

26 september 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Het kan haast niemand ontgaan zijn; de terechte media aandacht voor de eerste grote Nederlandse natuurfilm in de bioscoop: De Nieuwe Wildernis. Vanaf vandaag te zien in maar liefst 114 bioscopen.
De spectaculaire natuurfilm toont een jaar uit het leven in het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Dit verhaal laat zich moeiteloos vertalen naar wilde natuur die in heel Nederland te vinden is. Boeiende natuur waar je kunt dwalen, verdwalen, struinen en volop van kunt genieten.
Ik vind ‘mijn’ wildernis hier op Vlieland in de weekenden op de Vliehors, op het Wad en in de duinen. De ruimte…. en nooit een tel hetzelfde. Nu de vogeltrek weer in volle gang is, zijn vaak grote wolken vogels op het wad te zien; daar kan ik nooit genoeg van krijgen, zo mooi!
Maar wat betekent wildernis voor u/jou?

Ik zag onderstaande oproep en die wil ik graag delen:
Staatsbosbeheer, EMS FILMS en ANWB zijn benieuwd naar het beeld dat mensen hebben van wildernis. Zij organiseren daarom een speciale fotowedstrijd: ‘Wat is jouw beeld van de Nederlandse wildernis?’. Gelauwerd natuurfotograaf Frans Lanting geeft een paar tips op youtube: http://youtu.be/zZ_aR1KF5MU

Wat is wildernis voor jou?
Tien bijzondere wildernisgebieden in ons land staan centraal in de activiteiten: de Oostvaardersplassen, het Hart van Drenthe, de Veluwe, het Lauwersmeer, de Gelderse Poort, Rivierpark Maasvallei, de Biesbosch, de Wadden, het Drents-Friese Wold en de Maashorst. Wij denken dat je in deze natuurgebieden wildernis kunt beleven. En dat denken we omdat je er kunt struinen, verdwalen, je kunt overleveren aan de elementen, of je door de grootte of aard als mens nietig voelt. We nodigen mensen uit om het vooral zelf te gaan ontdekken. Maak een mooie wildernisfoto en doe mee aan de fotowedstrijd.

Hoe doe je mee?
Kies jouw beste foto uit (één per deelnemer) die je gemaakt hebt in één van de tien wildernisgebieden of een ander gebied waar je wildernis beleeft. Die plaats je tussen 25 september en 15 oktober op de Facebookpagina van ‘De Nieuwe Wildernis’, zodat elke Facebooker erop kan stemmen. Na deze drie weken gaan de beste 6-10 deelnemers door naar ronde 2, en kan er nog 1 week gestemd worden op de finalisten. Op 22 oktober wordt de publiekswinnaar bekend gemaakt. Daarnaast zal de vakjury bestaande uit de Nederlandse topfotografen Frans Lanting, Ruben Smit, Sacha de Boer en Paul Klaver de naar hun idee beste foto kiezen. De foto’s van de winnaars worden gepubliceerd in de bladen van de organiserende partijen. Daarnaast is er een mooi pakket van wildernisprijzen voor de genomineerden en dagwinnaars.
Staatsbosbeheerder zijn uitgesloten van deelname en dat geeft niks;-)

Meer informatie vind je op www.facebook.com/denieuwewildernis

Ter inspiratie een foto van de Vliehors van collega Albert Henckel.

vliehors

reageren

geef een reactie

  • Wie doet er mee?
    26 september 2013 om 18:56

    […] Het kan haast niemand ontgaan zijn; de terechte media aandacht voor de eerste grote Nederlandse natuurfilm in de bioscoop: De Nieuwe Wildernis. Vanaf vandaag te zien in maar liefst 114 bioscopen. De spectaculaire natuurfilm toont een jaar uit het leven in het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Dit verhaal laat zich moeiteloos vertalen naar wilde natuur die in heel Nederland te vinden is. Boeiende natuur waar je kunt dwalen, verdwalen, struinen en volop van kunt genieten. Ik vind ‘mijn’ wildernis hier op Vlieland in de weekenden op de Vliehors, op het Wad en in de duinen. De ruimte…. en nooit een tel hetzelfde. Nu …Lees meer […]

  • Wie doet er mee?
    26 september 2013 om 18:56

    […] Het kan haast niemand ontgaan zijn; de terechte media aandacht voor de eerste grote Nederlandse natuurfilm in de bioscoop: De Nieuwe Wildernis. Vanaf vandaag te zien in maar liefst 114 bioscopen. De spectaculaire natuurfilm toont een jaar uit het leven in het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Dit verhaal laat zich moeiteloos vertalen naar wilde natuur die in heel Nederland te vinden is. Boeiende natuur waar je kunt dwalen, verdwalen, struinen en volop van kunt genieten. Ik vind ‘mijn’ wildernis hier op Vlieland in de weekenden op de Vliehors, op het Wad en in de duinen. De ruimte…. en nooit een tel hetzelfde. Nu …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog