www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

“Doe er nog maar wat leuks bij…”

15 oktober 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dat stond heel lang geleden te lezen onder de bestellijsten van de jonge soorten dennen, die ooit naar Vlieland kwamen om het stuivende zand tegen te gaan.
Ik moest daar aan denken toen ik langs de Kampweg kwam; daar zijn de sneeuwbes struiken met hun witte bessen nu te zien. Of het echt waar is weet ik niet, maar er is mij verteld, dat de sneeuwbes op die manier (“doe er nog maar wat leuks bij”) op Vlieland terecht is gekomen.
De sneeuwbes is familie van de kamperfoelie. De bessen zijn giftig voor mensen, maar vogels eten de bessen wel.
De winterkoning verstopt graag z’n nest in de struik en ook bijen zijn erg blij met deze plant, omdat de bloemen lang en vrij laat in het seizoen bloeien.
Oortspronkelijk komt deze struik uit Noord-Amerika.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

 • ilse
  17 oktober 2013 om 14:31

  Haha, wat leuk. Enneh… zijn dat dan ‘de besjes van Anke’, of was die opmerking van iemand anders?

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   17 oktober 2013 om 14:55

   Hoi Ilse,

   ;-), ik heb thuis wel wat cranberry-besjes. Waar kan ik de opmerking ‘besjes van Anke’ lezen? Ik weet van niks.

 • Loes
  15 oktober 2013 om 20:47

  leuk dit soort berichten, ik heb ze echt gemist Anke, fijn dat je weer zo schrijft, bedankt!

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   17 oktober 2013 om 14:49

   Dank je Loes!

 • “Doe er nog maar wat leuks bij…”
  15 oktober 2013 om 18:42

  […] Dat stond heel lang geleden te lezen onder de bestellijsten van de jonge soorten dennen, die ooit naar Vlieland kwamen om het stuivende zand tegen te gaan. Ik moest daar aan denken toen ik langs de Kampweg kwam; daar zijn de sneeuwbes struiken met hun witte bessen nu te zien. Of het echt waar is weet ik niet, maar er is mij verteld, dat de sneeuwbes op die manier (“doe er nog maar wat leuks bij”) op Vlieland terecht is gekomen. De sneeuwbes is familie van de kamperfoelie. De bessen zijn giftig voor mensen, maar vogels eten de bessen wel. De winterkoning verstopt …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog