www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Wilde Zwaan en zwarte Ibis

21 november 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dit is weer de tijd van het jaar dat er met enige regelmaat niet alledaagse vogels Vlieland aan doen.

Zo zag Sophie van Amstel een zwarte Ibis over vliegen en afgelopen week werd er een wilde Zwaan gezien in het weiland ten westen van Oude Kooi.
Beiden een beetje de weg kwijt. De wilde zwaan is goed te herkennen aan het geel in de snavel. Dit exemplaar is duidelijk zijn familie kwijt, want deze horen niet alleen onderweg te zijn, maar in familieverband.
Meer informatie over de zwarte Ibis kunt u hier vinden: http://www.natuurbericht.nl/?id=11619

De wilde zwaan in het weiland bij Oude Kooi
wildezwaan

reageren

geef een reactie

 • Wilde Zwaan en zwarte Ibis
  21 november 2013 om 19:59

  […] Dit is weer de tijd van het jaar dat er met enige regelmaat niet alledaagse vogels Vlieland aan doen. Zo zag Sophie van Amstel een zwarte Ibis over vliegen en afgelopen week werd er een wilde Zwaan gezien in het weiland ten westen van Oude Kooi. Beiden een beetje de weg kwijt. De wilde zwaan is goed te herkennen aan het geel in de snavel. Dit exemplaar is duidelijk zijn familie kwijt, want deze horen niet alleen onderweg te zijn, maar in familieverband. Meer informatie over de zwarte Ibis kunt u hier vinden: http://www.natuurbericht.nl/?id=11619 De wilde zwaan in het weiland bij Oude Kooi …Lees meer […]

 • Wilde Zwaan en zwarte Ibis
  21 november 2013 om 19:59

  […] Dit is weer de tijd van het jaar dat er met enige regelmaat niet alledaagse vogels Vlieland aan doen. Zo zag Sophie van Amstel een zwarte Ibis over vliegen en afgelopen week werd er een wilde Zwaan gezien in het weiland ten westen van Oude Kooi. Beiden een beetje de weg kwijt. De wilde zwaan is goed te herkennen aan het geel in de snavel. Dit exemplaar is duidelijk zijn familie kwijt, want deze horen niet alleen onderweg te zijn, maar in familieverband. Meer informatie over de zwarte Ibis kunt u hier vinden: http://www.natuurbericht.nl/?id=11619 De wilde zwaan in het weiland bij Oude Kooi …Lees meer […]

 • Whooper swan and ibis on Vlieland island | Dear Kitty. Some blog
  21 november 2013 om 14:14

  […] Bruin, warden on Vlieland island, reports on rare birds […]

 • Whooper swan and ibis on Vlieland island | Dear Kitty. Some blog
  21 november 2013 om 14:14

  […] Bruin, warden on Vlieland island, reports on rare birds […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog