www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Altijd fijn; Samenwerken.

4 december 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

We werken deze week samen met loon- sloop en transportbedrijf Tot en de Gemeente Vlieland om de overhangende takken langs de wegen te snoeien. Dit gebeurt met een grote hydraulische snoei’schaar’, die aan de kraan van Jaap Tot zijn werk doet. Zoon Cor Tot zit in de kraan. De takken die naar beneden komen worden vervolgens het bos in gewerkt door Jasper Schreuder en Erik van Houten (dienst Gemeentewerken) en collega Pieter Schaper. De heren hadden er lol in; Samenwerken? Ja graag!

[slideshow]

reageren

geef een reactie

 • Loes Meijer
  11 december 2013 om 02:02

  Ik vind het juist keurig gedaan, er zijn takken gezaagd, het is maar tot een bepaalde hoogte en waar ze afgerukt zijn door de hoogwerker LIJKT het op afrukking door natuurgeweld, waardoor het weer iets ruigs krijgt, vind ik…….

 • Altijd fijn; Samenwerken.
  4 december 2013 om 17:54

  […] We werken deze week samen met loon- sloop en transportbedrijf Tot en de Gemeente Vlieland om de overhangende takken langs de wegen te snoeien. Dit gebeurt met een grote hydraulische snoei’schaar’, die aan de kraan van Jaap Tot zijn werk doet. Zoon Cor Tot zit in de kraan. De takken die naar beneden komen worden vervolgens het bos in gewerkt door Jasper Schreuder en Erik van Houten (dienst Gemeentewerken) en collega Pieter Schaper. De heren hadden er lol in; Samenwerken? Ja graag! Klik hier om slideshow te bekijken. …Lees meer […]

 • Loes Meijer
  4 december 2013 om 14:18

  wat schrijf je alrtijd leuk!!!

 • Harrie
  4 december 2013 om 13:49

  Met alle respect voor de heren die het werk doen vind ik het erg jammer dat het zo gaat zoals het gaat. Bomen en struiken worden op een vreselijk lelijke manier toegetakeld. Het is echt geen gezicht. Takken worden op een heel vreemde plaats ‘afgebroken’ en sommige bomen en struiken krijgen het uiterlijk van een heg (één kant gesnoeid). Heel lelijk.

  Als we nu met elkaar vinden dat het bos één van de visitekaartjes van Vlieland is, dan is ons aangezicht nu wel geschonden.

  Het zal vast een goedkope manier van werken zijn, maar de resultaten zijn echt niet om over naar huis te schrijven. Vandaar dat ik het aan jullie meldt.

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   4 december 2013 om 14:33

   Hallo Harrie,

   Dank voor je reactie. In eerste instantie lijkt het nu wat ruig gedaan, zeker nu het blad van de bomen is. De gesnoeide takken lopen weer uit en geven in de zomer weer een ander beeld.
   Het snoeien langs de wegen is echt nodig voor het overzicht en (vracht)verkeer.
   Het snoeien langs wandelroutes/ paden en ruiterpaden wordt handmatig gedaan.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog