www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Schooljeugd zorgt voor kerstbomen.

12 december 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen maandag hebben we samen met groepen 6,7 en 8 van obs de Zeester kerstbomen gezaagd. Meester Kees en Juf Martha kwamen met een enthousiaste club van 38 kinderen naar het pad bij de kolk van het Vuurboetsduin. Na uitleg over het veilig zagen (de zagen zijn scherp en het is glad in het duin), hadden de kinderen in korte tijd een behoorlijk aantal mooie kerstbomen omgezaagd en naar het pad gebracht.
Een aantal bomen gingen mee naar school en collega Pieter Schaper en ik hebben zorgcentrum de Uiterton voorzien van kerstgroen.
De warme chocomel, koekjes en mandarijnen waren in no time op; al met al een gezellige boel en “leuker dan rekenen” aldus een leerling.

De leuke foto’s van Juf Martha zijn hier te zien: http://obszeester.jouwalbum.nl/

Aanstaande zaterdag 14 december is iedereen van harte welkom om zelf een mooie echte Vlielander dennenboom te komen zagen.
Dit kan tussen 10.00 en 15.00 uur langs het pad van de Staatsschuur (vanuit het dorp het 2e schelpen/werkpad rechts). Wij staan daar dan klaar met warme chocomel en gereedschap.
Zoals elk jaar is dit helemaal gratis!

[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Schooljeugd zorgt voor kerstbomen.
    12 december 2013 om 16:19

    […] Afgelopen maandag hebben we samen met groepen 6,7 en 8 van obs de Zeester kerstbomen gezaagd. Meester Kees en Juf Martha kwamen met een enthousiaste club van 38 kinderen naar het pad bij de kolk van het Vuurboetsduin. Na uitleg over het veilig zagen (de zagen zijn scherp en het is glad in het duin), hadden de kinderen in korte tijd een behoorlijk aantal mooie kerstbomen omgezaagd en naar het pad gebracht. Een aantal bomen gingen mee naar school en collega Pieter Schaper en ik hebben zorgcentrum de Uiterton voorzien van kerstgroen. De warme chocomel, koekjes en mandarijnen waren in no time …Lees meer […]

  • Noor
    12 december 2013 om 12:16
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog