www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Dat ging lekker snel; geiten verplaatst.

15 januari 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Vorige week verliep de klus ‘geiten verplaatsen’ lekker snel. De 7 Hollandse landgeiten die nabij Nieuwe Kooi langs de Postweg liepen hebben we kunnen verplaatsen naar het stuk duin ten westen van Pad van de Staatsschuur. Hier hebben ze al eerder gelopen, maar door de verruiging en vergrassing van dat gebiedje werd het weer tijd, dat ze daar het duin weer duin houden. Er staat zat om op te knabbelen.
Collega Vincent Kikstra kreeg ze na een paar pogingen alle 7 in de vangkraal. Voordat ze in de veewagen gingen, konden we dus eerst mooi nog even de hoeven knippen. Het blijft een mooi gezicht om de geiten te zien in het duin. Dringend verzoek aan u om ze niet te voeren. Één keer in de week krijgen ze wat geitenbiks in de kraal. Dit doen we om ze in de toekomst weer te pakken te krijgen voor een verplaatsing.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

 • Noor
  15 januari 2014 om 19:22

  Leuk verslag en mooie foto’s. Beiden overigens zoals altijd! Wat moet SBB Vlie zonder jou? Ga zo door!

 • Dat ging lekker snel; geiten verplaatst.
  15 januari 2014 om 18:35

  […] Vorige week verliep de klus ‘geiten verplaatsen’ lekker snel. De 7 Hollandse landgeiten die nabij Nieuwe Kooi langs de Postweg liepen hebben we kunnen verplaatsen naar het stuk duin ten westen van Pad van de Staatsschuur. Hier hebben ze al eerder gelopen, maar door de verruiging en vergrassing van dat gebiedje werd het weer tijd, dat ze daar het duin weer duin houden. Er staat zat om op te knabbelen. Collega Vincent Kikstra kreeg ze na een paar pogingen alle 7 in de vangkraal. Voordat ze in de veewagen gingen, konden we dus eerst mooi nog even de hoeven knippen. …Lees meer […]

 • Loes
  15 januari 2014 om 13:10
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog