www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Met z’n allen de lucht in.

6 februari 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Op initiatief van Staatsbosbeheer Vlieland werd er afgelopen dinsdag een cursus ‘werken met een hoogwerker’gegeven. Medewerkers van de Gemeente Vlieland; Arie Boon, Jelle Kikstra en Jasper Schreuder en collega’s Vincent Kikstra en Pieter Schaper kregen een dag les van De HER/ opleidingen en advies. ( www.her-opleidingen.nl/Opleidingen ). Voor de praktijk werd de hoogwerker van Bouwbedrijf Dick Visser gebruikt.

Het werken met een hoogwerker is niet ongevaarlijk en moet uiteraard volgens de arbo regels. In het cursusboek staat dat er jaarlijks ongeveer 1500 ongelukken gebeuren waar een hoogwerker bij betrokken is.
We hebben de hoogwerker nodig als we de werkpaden, waar ook de hoge brandweerauto langs moet kunnen, gaan snoeien.
Door de stormen van afgelopen maanden zijn er ook nog bomen waar dikke afgebroken takken aan wat vezels bungelen. Ook deze moeten we voor de veiligheid afzagen.
Aan het einde van de cursusdag kon docent Oscar de cursisten allemaal een certificaat toezeggen.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Met z’n allen de lucht in.
    7 februari 2014 om 07:16

    […] Op initiatief van Staatsbosbeheer Vlieland werd er afgelopen dinsdag een cursus ‘werken met een hoogwerker’gegeven. Medewerkers van de Gemeente Vlieland; Arie Boon, Jelle Kikstra en Jasper Schreuder en collega’s Vincent Kikstra en Pieter Schaper kregen een dag les van De HER/ opleidingen en advies. ( http://www.her-opleidingen.nl/Opleidingen ). Voor de praktijk werd de hoogwerker van Bouwbedrijf Dick Visser gebruikt. Het werken met een hoogwerker is niet ongevaarlijk en moet uiteraard volgens de arbo regels. In het cursusboek staat dat er jaarlijks ongeveer 1500 ongelukken gebeuren waar een hoogwerker bij betrokken is. We hebben de hoogwerker nodig als we de werkpaden, waar ook …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog