www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Heerlijk werken met Helicon

7 april 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen week hebben studenten van Helicon uit Velp (MBO ‘groene opleiding’) flink de handen uit de mouwen gestoken. ( http://www.helicon.nl/ )
Onder leiding van collega Vincent Kikstra werd er op diverse plekken werk verricht.
Langs de Postweg, in de bocht van Lange Paal werden de sloten ontdaan van struiken. De plaggen wal ( uitkijkpunt) bij Kooisplek werd hersteld en de westzijde van het Vuurboetsduin (Blikspuutkuul) werd vrij gemaakt van struiken en boompjes. De groep verbleef op Lange Paal en daarmee waren ze de eerste kampeerders van het seizoen.
Gedurende de week kreeg de groep ook nog een Begrazing en een Kroon’s Polder excursie aangeboden. Collega Pieter Schaper ging met ze op pad.
Een volle werkweek dus; begeleiders/docenten Bart Braune en Theo Becker, de groep studenten en Staatbosbeheer Vlieland zijn zeer te spreken over deze vorm van samenwerking. Het is niet alleen omdat er in zo’n week heel veel gedaan wordt, het is ook nog eens hartstikke leuk om met zo’n groep enthousiaste jonge natuur liefhebbers bezig te zijn.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

 • Redactie Nieuwskrant van Vlieland
  9 april 2014 om 16:39

  Bedankt voor je bericht.

  Vriendelijke groet,

  Berend J Hazenberg

  Uitgeverij Het Wad Vlieland

  Vliezier, nieuwskrant van Vlieland

  tel: 0562 – 453021

  Het Wad – Kranten Lkader 25%

  P

  Please consider the environment before printing this e-mail

  De informatie in dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is vertrouwelijk en is alleen bestemd voor de beoogde ontvanger(s). Indien u dit bericht ten onrechte heeft ontvangen, wordt u verzocht de verzender daarvan in kennis te stellen en het bericht te vernietigen. Het is niet toegestaan de hierin opgenomen informatie op welke wijze dan ook te gebruiken of openbaar te maken.

  The information contained in this e-mail, including possible attachments, is confidential and is solely for the use of the intended recipient(s). Should you have received this e-mail unintentionally you are then requested to inform the sender and to destroy the message. It is prohibited to use or disclose the information this message contains in whatsoever way.

 • Heerlijk werken met Helicon
  8 april 2014 om 13:29

  […] Afgelopen week hebben studenten van Helicon uit Velp (MBO ‘groene opleiding’) flink de handen uit de mouwen gestoken. ( http://www.helicon.nl/ ) Onder leiding van collega Vincent Kikstra werd er op diverse plekken werk verricht. Langs de Postweg, in de bocht van Lange Paal werden de sloten ontdaan van struiken. De plaggen wal ( uitkijkpunt) bij Kooisplek werd hersteld en de westzijde van het Vuurboetsduin (Blikspuutkuul) werd vrij gemaakt van struiken en boompjes. De groep verbleef op Lange Paal en daarmee waren ze de eerste kampeerders van het seizoen. Gedurende de week kreeg de groep ook nog een Begrazing en een Kroon’s Polder excursie …Lees meer […]

 • Loes Meijer
  8 april 2014 om 11:39
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog