www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Noordzee strand van Vlieland klaar voor het seizoen.

16 april 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen maandag en dinsdag trokken een kleine twintig mensen langs het hele noordzeestrand om troep op te ruimen. Met een frisse noordwestenwind om de oren werd er weer veel afval uit zee verzameld.Inzet van Rijkswaterstaat, Defensie, Gemeente, KNRM en Staatsbosbeheer, werd aangevuld met Vlielanders Willem Stel, Jos Houter, Harry Jurjens, Jan Lever en enkele vrijwilligers van de vaste wal. Hoewel de groep niet groot was werd er in record tijd 20 kubieke meter (4 dumpers) afval bij elkaar geraapt. Het was dus niet voor niets. Woensdagmorgen werd ook de wadglooiing nog van rotzooi ontdaan. Dit jaar helaas geen opmerkelijke vondsten.
Zoals elk jaar werd de lunch gesponsord door Westcord/ het Badhuys en de afsluitende borrel was weer in de Bolder. Heel prettig, dat dat elk jaar zo kan! Dit jaar werd er zelfs een bed beschikbaar gesteld door Bojan en Editha van podium Vlieland voor Hens ten Thije; een vaste Vlieland vrijwilliger!

[slideshow]
En zo gaat Vlieland met een schoon strand het seizoen weer in.
foto’s Pieter Schaper.

reageren

geef een reactie

 • hans
  21 april 2014 om 08:34
 • Bernard de Groot
  20 april 2014 om 10:12

  Dag Anke, goede actie. Maar ik moest denken aan toen ik klein was (jaren 60).Het strand ten westen van paal 30 was zo avontuurlijk. Wat je daar allemaal kon vinden!

 • Loes Meijer
  16 april 2014 om 22:25

  Heel vaak vind ik troep, zoals blikjes maar ook glas en dan ‘moet’ ik er ‘kilometers’ mee sjouwenen, vooordat ik eens bij een prullenbak kom, heel irritant, dus ik stel voor: het hele jaar door prullenbakken op het strand, ik ben echt serieus!!!!!!!

 • Redactie Nieuwskrant van Vlieland
  16 april 2014 om 19:08

  Bedankt Anke

  Vriendelijke groet,

  Berend J Hazenberg

  Uitgeverij Het Wad Vlieland

  Vliezier, nieuwskrant van Vlieland

  tel: 0562 – 453021

  Het Wad – Kranten Lkader 25%

  P

  Please consider the environment before printing this e-mail

  De informatie in dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is vertrouwelijk en is alleen bestemd voor de beoogde ontvanger(s). Indien u dit bericht ten onrechte heeft ontvangen, wordt u verzocht de verzender daarvan in kennis te stellen en het bericht te vernietigen. Het is niet toegestaan de hierin opgenomen informatie op welke wijze dan ook te gebruiken of openbaar te maken.

  The information contained in this e-mail, including possible attachments, is confidential and is solely for the use of the intended recipient(s). Should you have received this e-mail unintentionally you are then requested to inform the sender and to destroy the message. It is prohibited to use or disclose the information this message contains in whatsoever way.

 • Noordzee strand van Vlieland klaar voor het seizoen.
  16 april 2014 om 18:55

  […] Afgelopen maandag en dinsdag trokken een kleine twintig mensen langs het hele noordzeestrand om troep op te ruimen. Met een frisse noordwestenwind om de oren werd er weer veel afval uit zee verzameld.Inzet van Rijkswaterstaat, Defensie, Gemeente, KNRM en Staatsbosbeheer, werd aangevuld met Vlielanders Willem Stel, Jos Houter, Harry Jurjens, Jan Lever en enkele vrijwilligers van de vaste wal. Hoewel de groep niet groot was werd er in record tijd 20 kubieke meter (4 dumpers) afval bij elkaar geraapt. Het was dus niet voor niets. Woensdagmorgen werd ook de wadglooiing nog van rotzooi ontdaan. Dit jaar helaas geen opmerkelijke vondsten. Zoals …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog