www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Samen werken is altijd beter.

29 april 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

foto

Gemeente, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer mochten vorige week donderdag aardig wat Vlielanders welkom heten in Badhotel Bruin voor de informatie avond.
Wethouder Rients Hoekstra vertelde over de samenwerking tussen de Vlielander overheden. Sommige zaken lijken lang te duren, zoals de overdracht van gronden ( bedrijventerrein, Ankerplaats, Duinkersoord enz.) van Staatsbosbeheer naar de gemeente, maar dan is juist samenwerken en overleggen erg nodig. De verwachting is, dat er dit voorjaar groen licht komt voor de overdracht.

Collega Freek Zwart, (Staatsbosbeheer Terschelling) vertelde over het project-‘Rust voor vogels, ruimte voor mensen’; een project van Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming. Op Vlieland is het doel om Kroon’s Polders meer toegankelijk te maken voor publiek, zonder de rust van de aanwezige vogels te verstoren. Informatiepanelen, een vogelkijkhut in de polder en kijkschermen op de 4e polderdijk worden in de nabije toekomst geplaatst. De aanwezige eilanders mochten allemaal een speciale ‘Rust voor Vogels’ vogelkijkplaat meenemen. Deze is ook gratis te krijgen bij de VVV, informatiecentrum de Noordwester en in het Posthuys. Zie ook www.vogelbescherming.nl/rustvoorvogels

Als laatste kwam Jan Roelof Witting (Rijkswaterstaat) aan het woord. Aan de hand van beelden liet hij de kustontwikkeling van Vlieland zien in de afgelopen eeuwen. Uitgebreid stond hij stil bij de hedendaagse strandsuppletie.

Uiteraard was er ook ruimte voor vragen vanuit het publiek. Er kwamen vragen over de voortgang van natura 2000, binnenkort is er weer overleg met de klankbordgroep. Ook was er een vraag over de onverwachte uitbreiding van de kudde Soay schapen (zie vorig blog). Om half 11 sloot ons districtshoofd Friese Wadden Herman Brink de avond.

Het mag duidelijk zijn, zo’n gezamenlijke informatieavond is voor herhaling vatbaar.

reageren

geef een reactie

  • Samen werken is altijd beter.
    29 april 2014 om 18:54

    […] Gemeente, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer mochten vorige week donderdag aardig wat Vlielanders welkom heten in Badhotel Bruin voor de informatie avond. Wethouder Rients Hoekstra vertelde over de samenwerking tussen de Vlielander overheden. Sommige zaken lijken lang te duren, zoals de overdracht van gronden ( bedrijventerrein, Ankerplaats, Duinkersoord enz.) van Staatsbosbeheer naar de gemeente, maar dan is juist samenwerken en overleggen erg nodig. De verwachting is, dat er dit voorjaar groen licht komt voor de overdracht. Collega Freek Zwart, (Staatsbosbeheer Terschelling) vertelde over het project-’Rust voor vogels, ruimte voor mensen’; een project van Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming. Op Vlieland is het doel om …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog