www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Ontdek de Vlielandse Schatten en maak je eigen #nesty

4 september 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Vanavond barst het muziekfestival Into The Great Wide Open weer los in de Vlielandse natuur. Zo’n 5 jaar geleden hebben we aan het ontstaan van het muziekfestival een flinke bijdrage geleverd. Niet alleen als beheerder van Vlielandse natuur, maar ook als creatieve kracht achter de plannen. Dit jaar nodigen we de ca. 6.000 festivalgangers uit om verder te kijken dan podia en campings: er zijn 10 Vlielandse Schatten te ontdekken, en je kunt ook nog een mooie prijs winnen!

De natuur van Vlieland is het podium én decor van het festival. Net als bij alle festivals is er ook een grote backstage. ITGWO heeft misschien wel de grootste en mooiste backstage! Uitgestrekte duingebieden, de weidse Vliehors, het wad en de prachtige Kroon’s polders zijn zo maar een paar voorbeelden van plekken die je eigenlijk niet mág missen! Daarom hebben de boswachters van al deze prachtplekken er tien geselecteerd.

Al op de veerboot van Rederij Doeksen maak je kennis met de natuurschatten van Vlieland. Daar draait een verkorte versie van dit filmpje. Met het ITGWO-programmaboekje of de kunstroutekaart in de hand ga je er vervolgens op uit, als daar tenminste nog tijd voor is! Je kunt de kaart ook bekijken via Google maps.

Er valt ook nog wat te winnen!
We willen de festivalgangers laten delen in ons enthousiasme en nodigen ze uit om de Vlielandse Schatten, de natuur, te ontdekken en beleven. En wie graag even echt wil ‘chillen’ kan een dutje doen in het speciale handgemaakte ‘nest’ op ons Natuurkampeerterrein Lange Paal. Wil jij kans maken op een gratis kampeerweek op één van de Staatsbosbeheer Natuurkampeerterreinen op de Waddeneilanden? Maak je eigen #nesty op Lange Paal en stuur een foto in! Eind september kiezen we 1 winnaar.

Doe mee met onze #nesty actie!
Doe mee met onze #nesty actie!

Hoe doe je mee?

 • Stap 1: ga naar Natuurkampeerterrein Lange Paal en ontdek het handgemaakte nest van boswachter Pieter
 • Stap 2: maak een foto van jezelf in het nest, een ‘#nesty’ dus.
 • Stap 3: stuur je nesty naar langepaal@staatsbosbeheer.nl o.v.v. #nesty. Of twitter met deze hashtag en #staatsbosbeheer!
 • Stap 4: relax, en misschien win jij wel een gratis kampeerweek!

Ook logeren bij de boswachter? Kijk voor al onze kampeerterreinen op www.logerenbijdeboswachter.nl.

het nest van boswachter Pieter Schaper
het nest van boswachter Pieter Schaper: daar wil je toch in chillen?
reageren

geef een reactie

 • Ontdek de Vlielandse Schatten en maak je eigen #nesty
  4 september 2014 om 18:09

  […] Vanavond barst het muziekfestival Into The Great Wide Open weer los in de Vlielandse natuur. Zo’n 5 jaar geleden hebben we aan het ontstaan van het muziekfestival een flinke bijdrage geleverd. Niet alleen als beheerder van Vlielandse natuur, maar ook als creatieve kracht achter de plannen. Dit jaar nodigen we de ca. 6.000 festivalgangers uit om verder te kijken dan podia en campings: er zijn 10 Vlielandse Schatten te ontdekken, en je kunt ook nog een mooie prijs winnen! De natuur van Vlieland is het podium én decor van het festival. Net als bij alle festivals is er ook een grote …Lees meer […]

 • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
  4 september 2014 om 14:32
 • Janty
  4 september 2014 om 11:23
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog