www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Hoera; Vlielanders gaan goed met de Cranberry pluk om!

12 september 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Zaterdag is het zover; Dan mag iedereen cranberries gaan plukken…. met de hand (vrij van vergunning tot 100kg), met de bak, niet commercieël, met vergunning tot 100 kg. En op commercieële basis met vergunning, ook voor plukkers in dienst.

Voor Vlielanders geldt: De vergunning met bak tot 100 kg (€ 6,00), of een commercieële vergunning ( € 181,50) is op te halen in Kantoor Dennenlaan van dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur.Commercieële plukkers dienen een inschrijvingsnummer van de kamer van koophandel te overleggen.

Het is voor gasten niet toegestaan om met een bak te plukken.

We hebben allemaal kunnen zien dat er dik bloesem zat aan de struiken in het voorjaar, maar toen kwam de eindeloze droge zomer (ja mensen, niet overal regende het;-)

Cranberry in bloei:

cranberrie bloei

 

Dat betekent voor dit jaar weinig bessen, op sommige plekjes lijkt het goed, maar zo’n rijke oogst als vorige jaren zit er niet in. Er zitten zelfs nog rotte bessen van vorig jaar aan de struiken!

Het liep deze week dan ook geen storm op kantoor voor vergunningen; enkele commercieële plukkers van vorige jaren haken voor dit jaar af.

We mogen niet te vroeg juichen, maar het lijkt er op dat de Vlielanders goed met hun bessen om gaan.

Van 15 tot 21 oct vieren we de cranberryoogst met de VVV, Cranberry Cie van Harry Jurjens en evenementenburo van Bas Dijkstra “DAM 20”. Diverse (culinaire) activiteiten zullen rondom het ‘rode goud’ georganiseerd worden. Uiteraard zijn wij van Staatsbosbeheer Vlieland dan ook van de partij.

P1020166

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog