www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Super cranberry lunch ’te velde’, met Nel en Gep.

20 oktober 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

bessenWat een geweldige zaterdag hebben we achter de rug; de hele dag stond voor ons in het teken van de Cranberry. ’s Ochtends op camping de Lange Paal gasten op weg helpen met de GP-Bes route. Vervolgens de Vlielander dames Nel Cupido-Kooijman en Gep Schouwenburg-den Hartog naar de plek brengen waar een cranberry veld lunch klaar stond. Helaas was Joop Braakhekke verhinderd, maar chef kok van badhotel Bruin, Robert Buurma, had met zijn brigade voor uitstekende vervanging gezorgd.

cb lunch met nel en gep (10)

cb lunch met nel en gep (5)

cb lunch met nel en gep (11)

Ik had aan Gep en Nel gevraagd of zij hun geheime recept van cranberries wilden maken, zodat deze cranberry gerechten ook onderdeel werden van de lunch.

cb lunch met nel en gep (2)Gep had een rauwe salade gemaakt en Nel een gelei, beiden  van cranberries uiteraard. Naast dat alles echt lekker was, was het ook heel gezellig nabij het Witte lid, met uitzicht over een cranberry vallei en de duinen.

Gep en Nel1

cb lunch met nel en gep (16)

Nadat ik beide dames weer thuis had gebracht, vlug alles met collega Sonja Vrijenhoek klaar maken voor de kraam op de Cranberry markt in de Dorpsstraat. Kinderen konden een puzzelzoektocht over de markt doen. En de gratis vogelkijk/zoekplaat vond gretig aftrek. Het was leuk, gezellig, lekker en informatief allemaal. Een volle mooie dag dus.

cb markt 2014 (1)

Op deze plaats wil ik Gep en Nel hartelijk danken voor hun bijdrage; onvergetelijk!

reageren

geef een reactie

 • Redactie Nieuwskrant van Vlieland
  22 oktober 2014 om 15:16

  Staat er deze week in!

  Bedankt voor je bericht.

  Vriendelijke groet,

  Berend J Hazenberg

  Uitgeverij Het Wad Vlieland

  Vliezier, nieuwskrant van Vlieland

  Nieuwestraat 37, 8899 AR Vlieland

  tel: 0562 – 453021

  Bankrekening: IBAN: NL52 INGB 0009 551159

  Het Wad – Kranten Lkader 25%

  P

  Please consider the environment before printing this e-mail

  De informatie in dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is vertrouwelijk en is alleen bestemd voor de beoogde ontvanger(s). Indien u dit bericht ten onrechte heeft ontvangen, wordt u verzocht de verzender daarvan in kennis te stellen en het bericht te vernietigen. Het is niet toegestaan de hierin opgenomen informatie op welke wijze dan ook te gebruiken of openbaar te maken.

  The information contained in this e-mail, including possible attachments, is confidential and is solely for the use of the intended recipient(s). Should you have received this e-mail unintentionally you are then requested to inform the sender and to destroy the message. It is prohibited to use or disclose the information this message contains in whatsoever way.

 • Redactie Nieuwskrant van Vlieland
  22 oktober 2014 om 15:16

  Staat er deze week in!

  Bedankt voor je bericht.

  Vriendelijke groet,

  Berend J Hazenberg

  Uitgeverij Het Wad Vlieland

  Vliezier, nieuwskrant van Vlieland

  Nieuwestraat 37, 8899 AR Vlieland

  tel: 0562 – 453021

  Bankrekening: IBAN: NL52 INGB 0009 551159

  Het Wad – Kranten Lkader 25%

  P

  Please consider the environment before printing this e-mail

  De informatie in dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is vertrouwelijk en is alleen bestemd voor de beoogde ontvanger(s). Indien u dit bericht ten onrechte heeft ontvangen, wordt u verzocht de verzender daarvan in kennis te stellen en het bericht te vernietigen. Het is niet toegestaan de hierin opgenomen informatie op welke wijze dan ook te gebruiken of openbaar te maken.

  The information contained in this e-mail, including possible attachments, is confidential and is solely for the use of the intended recipient(s). Should you have received this e-mail unintentionally you are then requested to inform the sender and to destroy the message. It is prohibited to use or disclose the information this message contains in whatsoever way.

 • Loes
  21 oktober 2014 om 00:37

  gaaf!!! Ik wiat het niet van die lunch, waar hadden jullie dat aangekondigd????

 • Loes
  21 oktober 2014 om 00:37

  gaaf!!! Ik wiat het niet van die lunch, waar hadden jullie dat aangekondigd????

 • Super cranberry lunch ‘te velde’, met Nel en Gep.
  20 oktober 2014 om 18:41

  […] Ik had aan Gep en Nel gevraagd of zij hun geheime recept van cranberries wilden maken, zodat deze cranberry gerechten ook onderdeel werden …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog