www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Hoe gaat het met zeehond Luusje?

16 december 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Vandaag precies 3 weken geleden waren we getuige van de geboorte van de zeehond in het weiland van Roel Luis. Dus even een paar nieuwe foto’s van het beest.

Het lijkt er op dat de moeder het beest al verlaten heeft. Zo te zien is de jonge zeehond rond de 40 kg, dus de moeder is niet meer nodig. Nu is het belangrijk dat de dikke witte worst in het weiland voldoende rust krijgt. De witte vacht zal de komende weken afvallen en het gewicht zal terug lopen naar ongeveer 30 kg. Dan is Luusje klaar om het ruime sop te kiezen en op eigen kracht verder te gaan in de Waddenzee.

Ondertussen liggen er maar liefst 7 jonge zeehonden van de Jachthaven tot de Fortweg ( Noorderstoek), een geliefde wandelroute van veel Vlielanders en gasten, al dan niet met loslopende honden… Samen met Gemeente Vlieland, Zeehondencreche Pieterburen, informatiecentrum de Noordwester en Rijkswaterstaat gaan we informatieborden plaatsen. Er is overleg met de rederij Doeksen, om de gasten die naar Vlieland toekomen om de Kerst en Oud en Nieuw door te brengen te informeren via het tv kanaal aan boord, maar ook via de intercom aan boord van de MS Vlieland.

In het belang van de zeehonden, gasten en hun honden, hopen we ook op enige sociale controle met elkaar. Mensen die het toch nodig vinden om de zeehonden te dicht te naderen lopen de kans gebeten te worden en/of een boete te krijgen voor het verstoren van een beschermd dier.

ZEGT HET VOORT…

reageren

geef een reactie

  • Ria Mathijssen
    16 december 2014 om 12:47

    Hallo Anke en Frederika,

    Wat is het, nieuwe, leven toch mooi!!! Bedankt voor het nieuwste nieuws. Ik maak meteen maar van de gelegenheid gebruik om jullie alle goeds te wensen voor het nieuwe jaar!!! Hartelijke groet Ria Mathijssen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog