www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Springers en snelheidsduivels in het begrazingsgebied.

20 januari 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Gistermiddag… wat een prachtige winterse lucht, dus er op uit naar de Soay schapen in het begrazingsgebied. Nog niet eerder had ik zo’n grote groep nabij pad van 20 gezien. Het dagelijks lokken met biks werkt goed, ze vinden het heerlijk en dat is maar goed ook; we moeten ze echt even ‘door de handen hebben’, de rammen met name, want die moeten gecastreerd worden en ze moeten allemaal een oormerk hebben.

Een buizerd werd geplaagd door een aanwezige slechtvalk. Wist u dat een slechtvalk de snelste vogel ter wereld is? In een duikvlucht op weg naar een prooi kan deze vogel maar liefst bijna 350 km per uur naar beneden denderen.

Collega Pieter Schaper lokte de aanwezige Soay schapen in de kraal en het is vermakelijk om te zien, hoe die beesten kunnen springen, echt met 4 poten in de lucht in een soort van zweef duik. Kortom het was weer dik genieten op ons mooie eiland.

 

 

reageren

geef een reactie

 • Loes Meijer
  23 januari 2015 om 14:09

  Als jullie hulp willen van mij en mijn hond Boodjee 🙂 dan hoor ik het wel he

 • Loes Meijer
  23 januari 2015 om 14:09

  Als jullie hulp willen van mij en mijn hond Boodjee 🙂 dan hoor ik het wel he

 • Elma Batema
  20 januari 2015 om 17:26

  leuk hoor Anke die berichtjes van je. horen we er nog een beetje bij. Liefs en groetjes van Rudi en Elma.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

 • Elma Batema
  20 januari 2015 om 17:26

  leuk hoor Anke die berichtjes van je. horen we er nog een beetje bij. Liefs en groetjes van Rudi en Elma.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog