www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Over een jubilaris, vangkraal, drinkplas en werk aan de winkel.

9 februari 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Nou ja zeg…ben ik even 2 weken weg en ondertussen gaat alles gewoon door natuurlijk; dus alweer even een blog met van alles en nog wat;

In de eerste plaats stond ‘onze’ Carl een hele dag in het zonnetje; hij was 25 jaar in dienst van het Staatsbosbeheer en dat werd gevierd. Tamara Bok mocht hem toespreken en een echt zilveren speldje overhandigen. Als verrassing was de zus van Carl, Margot Bakker-Zuhorn ook aanwezig. Collega Frederiek had speciaal voor de jubilaris een heus ‘ABC’ gemaakt. (niet voor publicatie beschikbaar;-) ), we hopen dat Carl nog lang al zijn kennis en kunde beschikbaar zal stellen voor Vlieland.

carl 25 jaar dienst (8)
Broer en Zus Zuhorn; gaaf dat Margot er bij was!

 

Tamara Bok huldigt Carl met een speldje
Tamara Bok huldigt Carl met een speldje

Ondertussen wordt er hard gewerkt in het begrazingsgebied. Collega’s Vincent Kikstra en Pieter Schaper zijn daar bezig met loonbedrijf Erik de Boer om een degelijke vangkraal neer te zetten om de Soayschapen in te kunnen vangen. De rammen worden dan gecastreerd en alle schapen krijgen het nodige gele oormerk.

bouw vangkraal soay (7) bouw vangkraal soay (8)
Tussen Pad van 20 en Oude Kooi is een nieuwe drinkplas gemaakt. Het is nu eenmaal zo, dat er een aantal  Vlielanders bang zijn voor de koeien, die vooral in de zomer rond hangen bij de drinkplas naast pad van 20. Nu is de plas een paar honderd meter naar het westen verplaatst en we hopen dat iedereen nu weer met plezier gaat genieten van dat mooie stuk duinlandschap.

aanleg nieuwe drinkplas (2)

Op de plek waar de nieuwe plas is gekomen kwamen we nog 2 mierenhopen tegen in winterslaap. Deze zijn voorzichtig verplaatst. Die mieren zullen hun oogjes wel uitkijken als ze weer wakker worden…

Deze mieren hebben hun verhuizing goed doorstaan.
Deze mieren hebben hun verhuizing goed doorstaan.

Pieter Schaper is ook nog een zaterdag met vrijwilligers bezig geweest nabij Oude Kooi ( het heideveldje naast het pad , waar we ook gewerkt hebben tijdens de Natuurwerkdag in november) de klus is nu bijna klaar, maar we gaan nog 1 dag daar aan het werk en wel op 28 febr. as. van 10.00 – 16.00 uur. Soep en drinken zijn aanwezig, u moet zelf even een broodje meenemen. Aanmelden is handig en kan per email naar A.Bruin@staatsbosbeheer.nl of even bellen: 06 10367310

 

reageren

geef een reactie

 • Redactie Nieuwskrant van Vlieland
  10 februari 2015 om 12:04

  Anke, wanneer was het jubileum van Carl?

  Vriendelijke groet,

  Berend J Hazenberg

  Uitgeverij Het Wad Vlieland

  Vliezier, nieuwskrant van Vlieland

  Nieuwestraat 37, 8899 AR Vlieland

  tel: 0562 – 453021

  Bankrekening: IBAN: NL52 INGB 0009 551159

  Het Wad – Kranten Lkader 25%

  P

  Please consider the environment before printing this e-mail

  De informatie in dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is vertrouwelijk en is alleen bestemd voor de beoogde ontvanger(s). Indien u dit bericht ten onrechte heeft ontvangen, wordt u verzocht de verzender daarvan in kennis te stellen en het bericht te vernietigen. Het is niet toegestaan de hierin opgenomen informatie op welke wijze dan ook te gebruiken of openbaar te maken.

  The information contained in this e-mail, including possible attachments, is confidential and is solely for the use of the intended recipient(s). Should you have received this e-mail unintentionally you are then requested to inform the sender and to destroy the message. It is prohibited to use or disclose the information this message contains in whatsoever way.

 • Loes Meijer
  10 februari 2015 om 00:01

  wat meer ballen was handig geweest

 • Loes Meijer
  10 februari 2015 om 00:00

  superjammer dat jullie dat oormerk doen, terwijl de schapen toch echt niet voor de consumptie zullen zijn, neem ik aan….

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   10 februari 2015 om 08:22

   Hallo Loes,
   Tja… we heben ons gewoon aan de wet te houden. Het is niet anders.

 • Theo Oosterbaan
  9 februari 2015 om 17:39

  Was alleen benieuwd wat er uit jullie enquête was gekomen over de drinkplaats die ik ook heb ingevuld….

  Ben benieuwd naar de nieuwe plek 🙂

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   10 februari 2015 om 08:21

   Hoi Theo,
   Als je een keer in de buurt van ons kantoor bent, kom dan even langs, kan ik je aanwijzen waar de nieuwe plas is. Het ‘polletje’ waar jij op doelt is vooral ingevuld door gasten. Zij hadden er minder problemen mee, dan Vlielanders. We hebben er toch voor gekozen om de Vlielanders ter wille te zijn. Als men de koeien van dichtbij wil zien blijft dat mogelijk natuurlijk.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog