www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Doe mee , verlos de zee… ook op Vlieland!

24 februari 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Hulde voor Sabine Mesli! (Eigenaresse van winkel “Dinges”). Zij nam het intitiatief om op Vlieland mee te gaan doen met de landelijke actie: “Doe mee, verlos de Zee!”. Deze slogan werd bedacht op de stranden van Goeree-Overflakkee  in Zuid-Holland door kunstenaar Matthijs Lievaart. Zie ook facebook ‘doe mee verlos de zee Vlieland’  en www.verlosdezee.nl

Iedereen die langs ’t strand loopt wordt verzocht rotooi te verzamelen en in de aanwezige kisten te stoppen. Informatiecentrum de Noordwester, gemeente Vlieland (die de afvalbakken gaat legen) en ook wij ondersteunen dit initiatief van harte!

 

De laatste tijd is er gelukkig steeds meer aandacht voor de troep die uit zee aan spoelt op de stranden. Met name ballonnen en de vermaledijde lintjes, netten, touwen en alles waar vogels en zeebeesten zich in verslikken, stikken  en verstrikken is een ramp. Er zijn genoeg sites waar vreselijke  foto’s op te zien zijn van beesten die op een  gruwelijke manier dood zijn gegaan.

Dus beste volgers van dit blog; wilt u dit bericht delen? DOE MEE, VERLOS DE ZEE!

reageren

geef een reactie

 • Ellen de r
  2 maart 2015 om 23:05

  Infobord over het nut van strandafval opruimen; krijg je ook geen vragen van toeristen of je misschien een “taakstraf” hebt als je daar loopt te sjouwen met kilo’s plastic….sommige mensen hennen geen idee….Groet!

 • Ellen de r
  27 februari 2015 om 20:09

  Fijn dat er eindelijk jutbakken komen, ik wacht hier al jaren op. Prachtig jutweer vandaag; ik heb een Jutzak bij de strand overgang Pad van 20 geplaatst, gevonden op het strand! Heb m voor 2/3 gevuld. ..hopelijk snappen wandelaars de Hint, ik wil ook van die leuke borden daar !!!

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   2 maart 2015 om 14:26

   Hartstikke goed Ellen, jij was al jaren bezig met het (recreatie) afval hier op Vlie.
   Nog niet bij alle strandovergangen staat zo’n houten bak. Gelukkig staan er wel groene containers, waar ook afval in gegeooid kan/mag worden.
   Enne… welke leuke borden bedoel je?

 • Sabine
  25 februari 2015 om 08:29

  Bedankt Anke voor het publiceren van dit bericht, graag wil ik door verwijzen naar de website http://www.verlosdezee.nl voor meer informatie en het stappenplan om ook in jou gemeente een jutbak te kunnen plaatsen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog