www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Bedankt paarden van Vlieland.

4 maart 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

winterbegrazing maart 2015 (2)

Nog even en dit beeld is pas komende winter weer te zien. Vanaf 15 maart gaan de paarden weer naar de zomerweilandjes. Iedereen die afgelopen maanden nabij de Fortweg en tussen de Afloop en de Lange Paal en langs de Postweg ter hoogte van pad van 20 en Oude Kooi is geweest heeft kunnen zien hoeveel ‘werk’ de paarden en ponies gedaan hebben. Het effect is groot; veel gras uit het duinlandschap, maar ook de hoeven doen hun werk, meer dynamiek in het duin,  paddenstoeltjes op de paardenvijgen, meer insecten, kortom dit mes snijdt aan meerdere kanten;-)

Het was ook nog eens een mooi gezicht, zo’n stoer paard bovenop een Vlielands duun. Maandagmorgen stonden ze zo mooi in het ochtendlicht, wederom een plaatje waard. Komende winter gaan we weer door met winterbegrazing.

 

 

reageren

geef een reactie

  • Ilse Vessies-Meij
    9 maart 2015 om 15:39

    Hallo Anke, Van Evie Mariek hoor ik zo af en toe dat ze contact met je heeft gehad via mail. We vinden het echt heel bijzonder hoe je reageert op haar vragen. Volgens mij was ze een jaar of 4 toen ze vertelde dat ze boswachter wilde worden. Nu ze zich zo’n beetje aan het voorbereiden is op groep 8 en dus straks het voortgezet, begint ze ook al wat onderzoek te doen naar welke opleiding ze nodig zal hebben om boswachter te worden. Ze heeft ook vast het salaris dat erbij hoort opgezocht, haha. Onze puberende boswachter in spé 😉 wordt op 24 mei 11 jaar en nog steeds staat boswachter worden bovenaan haar lijst… Je hoort vaker verhalen van mensen die al vroeg wisten wat ze wilden worden, dus het kan maar zo. Ik kijk vol nieuwsgierigheid uit naar wat de toekomst haar zal brengen 😉 Waar ik je over mail, is de volgende vraag… Op haar verjaardag willen we haar graag verrassen met iets bijzonders. Kunnen we via jou voor haar zo’n ‘echte’ Staatsbosbeheer bodywarmer bestellen?

    Een hartelijke groet! Ilse Ilse Vessies-Meij | De Maren 15 | 8584 VN Hemelum | tel: 06 2525 3205

    Date: Wed, 4 Mar 2015 16:37:24 +0000 To: lavess70@hotmail.com

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog