www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Boomfeestdag valt in het water.

18 maart 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Ook Vlieland deed vandaag mee met de landelijke Boomfeestdag. Het thema van dit jaar is “WATER”. Tja… daar kan je veel kanten mee uit en aangezien we voor dit jaar geen locaties beschikbaar hadden om bomen te planten, zijn we met de kinderen van groep 5/6 van obs de Zeester maar eens gaan kijken wat er leeft in het water.

De kinderen van groep 5/6 kwamen naar de ijsbaan, waar collega Pieter Schaper en ik al klaar stonden met schepnetjes, loeppotjes, zoekkaarten en plastic bakken om de beestjes goed te bekijken. Hartstikke leuk, dat Burgemeester Ella Schadd en gemeente ambtenaar Peter Jan Tijdeman er ook waren, want ook de gemeente doet mee aan deze dag.

Aanvankelijk leek het erop dat alle beestjes nog te diep in winterslaap waren en dus dik onder de modder waren gekropen. Maar… hoe beter er gekeken werd, hoe meer klein kriebelspul er te zien was. Larven van libelle’s en meerdere salamanders konden uiteindelijk bewonderd worden. Heerlijk om even zo bezig te zijn. Na afloop werden alle beesten weer voorzichtig losgelaten in de ijsbaan. Als aandenken kregen de kinderen uit handen van Burgemeester Schadd een opvouwbare bidon van waterbedrijf Vitens.

reageren

geef een reactie

  • Loes Meijer
    18 maart 2015 om 23:48
  • Noor
    18 maart 2015 om 18:26

    Wat een leuk verhaal en wat een leuk initiatief. Jammer dat ik het niet wist, anders was ik zeker even komen kijken.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog