www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Effecten winterbegrazing zichtbaar; konijnen blij!

24 april 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen maanden hebben Vlielander paarden en pony’s op verschillende plekken in het duin gelopen, gelegen, en gegeten. Inmiddels staan alle beesten weer bij de maneges  en in de weilanden naast de Postweg.

Het effect na een paar maanden paarden in het duin is goed zichtbaar. Zo was ik deze week even aan de Fortweg en zag in ieder geval veel gegraaf van konijnen en een paar flinke konijnenholen. Konijnen houden niet van hoog gras en ruigte. Ze gedijen het best bij wat kale duinvalleien. De paarden en pony’s van Vlieland maken dus de duinen weer beter beschikbaar voor de konijnen. Prachtig toch?

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog