www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Hoogtepunt samenwerking op hoogste punt van Vlieland.

2 juli 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Een hoogtepunt in samenwerking vond gisteren plaats op het hoogste punt van Vlieland, het Vuurboetsduin.

Daar presenteerde de “Vlielander zelfkazer” Nils Koster zijn eerste zeewierkaas van dit seizoen en (echt nieuw) de honingklaverkaas. Begin dit jaar zocht en vond Nils de samenwerking met ons. In goed overleg kwamen we uit op de oogst van honingklaver voordat deze in bloei staat, want dan zijn de bloemen voor de bijen natuurlijk.

Aan Burgemeester Tineke Schokker de eer om de eerste zeewierkaas van dit seizoen aan te snijden; zij roemde het initiatief van Nils en de samenwerking met Staatsbosbeheer en zij is inmiddels fan van de Vlielander kazen. De heer Craens uit Veenhuizen, leermeester van Nils was ook aanwezig en was zichtbaar trots op zijn ‘leerling’.

Onze gebiedsmanager Tamara Bok mocht de honingklaverkaas aansnijden met Nils. In een korte toespraak van Tamara en ondergetekende werd nog eens duidelijk gemaakt dat wij heel graag samenwerken in welke vorm dan ook. Uiteraard mochten de aanwezigen even proeven en beide kaasjes werden helemaal goedgekeurd. Deze samenwerking is dan wel een hele lekkere! Op Vlieland zijn de kazen van Nils te koop bij (H)eerlijk eten.

Even zoeken op het internet naar honingklaver levert flink veel informatie op. De plant zou allerlei kwalen kunnen bestrijden. Hier kunt u even klikken voor meer informatie.

reageren

geef een reactie

  • Tiny van der Knaap, Monster.
    2 juli 2015 om 21:42

    Wat een trotse presentatie!!!!
    Wat zie je er goed uit Anke, ouder maar ook mooier.
    Dat zeggen ze toch ook van wijn, hoe ouder hoe beter?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog