www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Nog meer bloemetjes en bijtjes op Vlieland!

15 september 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Wat een geweldig initiatief van De Vliering, (sociaal cultureel jongerenwerk Vlieland). Daar werken we graag aan mee, net als de Provincie Fryslân en de gemeente Vlieland. Het project heet ‘VLIELAND BLOEIT!’ en het doel is om nog meer bloemen op ons mooie eiland te laten groeien, zodat bijen, hommels en vlinders daarvan kunnen profiteren. De nectar is natuurlijk erg belangrijk voor deze insecten. Planten en bloemen vormen immers de basis van ons land-ecosysteem. Hoe meer bloemen, des te meer kans voor alles wat zoemt en vlindert en uiteindelijk komt dat ons ook ten goede.

De Vliering gaat samen met de jeugd op verschillende plekken bloemenweides aanleggen en insectenhotels bouwen. Het gaat om meerjarige en nectarrijke wilde planten die hier ook thuishoren.

Bij deze dan ook een oproep aan iedereen die mee wil helpen aan dit project: Wil je graag een paar uurtjes helpen met harken, zaaien of bouwen van insectenhotels geeft dit dan door aan Sylvia Voss van de Vliering. mail: sylvia@vlieringvlieland.nl bellen mag ook: 06 371 785 15, facebook: Vliering Vlieland of via instagram Vliering

Zie voor meer informatie www.vlieringvlieland.nl

reageren

geef een reactie

  • Beautiful caterpillar on Vlieland island | Dear Kitty. Some blog
    15 september 2015 om 13:16

    […] Helping Vlieland flowerrs and insects: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog