www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Herrie tussen de cranberry’s

22 oktober 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Hier op Vlie zitten we op dit moment midden in de cranberryweek. Een initiatief van verschillende organisaties en ondernemers. Er is van alles te doen: proeverijtjes, jam maken, een leuk cranberry-receptje bij elkaar fietsen en de jaarlijkse lampionnenoptocht staat ook in het teken van de cranberry!

Leuk natuurlijk dat dit Waddengoud zo in de belangstelling staat. Maar degene die al wat langer plukken zullen echter begrijpen dat wij ons ook zorgen maken. Wat is er aan de hand: verschillende veldjes waar veel bessenstruikjes staan beginnen vol te groeien met boompjes, struiken en riet. Doen we hier niets aan komen de struiken op termijn in de verdrukking en zullen verdwijnen. En dat is natuurlijk iets wat niemand wil!

Om een start te maken met het verwijderen van boompjes hebben we hulp nodig:
tijdens de aanstaande natuurwerkdag op zaterdag 7 november willen we beginnen om het cranberry-veld langs het Pad van 30 vrij te zetten van opslag.

Gereedschap, koffie, thee en een lunch hebben we al geregeld maar we hebben nu nog vooral nood aan helpende handen! Deze keer niet om bessen te plukken maar om de toekomst van de cranberry er rooskleuriger uit te laten zien.

Iedereen die jaarlijks geniet van het plukken, kokkerellen en eten en dus de cranberry een warm hart toedraagt kan komen meehelpen deze dag. Wel graag aanmelden via de site van de natuurwerkdag. zodat wij voor voldoende soep en brood kunnen zorgen! We starten om 10.00u en gaan door tot ongeveer 15.00u.

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

 • Hulde voor de vrijwilligers op de natuurwerkdag! | Staatsbosbeheer Vlieland
  19 november 2015 om 12:42

  […] dit jaar op Vlieland was ‘help de cranberry velden’.( zie hier ) Veel Vlielanders en een groep scouts uit Franeker kwamen naar pad van 30 om de opslag tussen de […]

 • Natuurwerkdag - Vlieland.net
  30 oktober 2015 om 14:55

  […] er weer heel wat handen uit de mouwen worden gestoken, om een klus te klaren in de natuur. Ook Staatsbosbeheer Vlieland doet mee. Komt u ook helpen met het rooien van struiken en boompjes? Locatie: cranberryveld langs […]

 • Loes
  22 oktober 2015 om 21:52
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog