www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Mooi zitten in de natuur van Vlieland.

25 november 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

De komende 2-3 jaar gaan we alle banken en picknick tafels vervangen en dat is ook echt wel nodig. Het gaat om 70 banken en 10 picknick tafels die van oost tot west in de bossen en duinen staan. Een klus waar een behoorlijke prijskaart aan hangt en daarom dus vervanging gedurende een paar jaar. Dank zij de opbrengsten van het festival into the Great Wide Open kunnen we dit realiseren. We vervangen de bankjes van west naar oost, maar af en toe krijgen we verzoek van particulieren die een herdenking bank op een, voor hun bijzondere plek, willen sponsoren. Dus u zult af en toe ook al een nieuwe bank tegenkomen rondom het dorp.

Collega Pieter Schaper is samen met onze stagiair Pim Reijnen (1e jaar Helicon, mbo bos en natuurbeheer), bezig om de banken in elkaar te zetten. Als bouwpakketten worden de banken aangevoerd. Stevige banken van  Nederlands hout, uit de bossen die Staatsbosbeheer mag beheren. FSC gekeurd (larix/douglas).

In de bocht van Bomenland staat al een nieuwe set, dus daar kunt u zien hoe de rest van Vlieland de  komende jaren wat recreatieve banken betreft er uit gaat zien.

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • charli0409
    26 november 2015 om 18:54
  • Loes
    25 november 2015 om 22:07
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog