www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Spin, Beukennootje, Schuur en Houtsteen in het bos

18 januari 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dat zijn de (uit het Engels vertaalde) namen van de 4 boshuisjes, die komende tijd neergezet worden nabij camping Stortemelk.

 

 Het college van B&W van de gemeente Vlieland heeft dinsdag 12 januari positief besloten op de aanvraag omgevingsvergunning voor 12 nieuwe vakantiehuisjes bij Kampeerterrein Stortemelk. Het gaat om zogenaamde ‘boshuisjes’, die gebouwd worden aan de rand van de camping op grond van Staatsbosbeheer. De huisjes zijn een mooie toevoeging aan het bestaande toeristisch-recreatieve product op Vlieland.

Op dit moment ontbreekt het op Vlieland aan verhuuraccommodaties in het segment tussen kamperen/tenthuisjes en duurdere recreatiewoningen. Op de andere Waddeneilanden wordt dit soort accom­modaties wel aangeboden, zoals duinlodges, natuurkampeerhuisjes en beachlodges. Deze worden gekenmerkt door een hoge belevingswaarde, relatief veel comfort en bescheiden huur­prijzen. 

Op 30 juni 2014 heeft de gemeenteraad het Bestemmingsplan Recreatieve Voorzieningen vastgesteld. Een cruciaal onderdeel hiervan was een grenscorrectie van camping Stortemelk, waarmee 4,8ha bosgebied aan het terrein kon worden toegevoegd tussen het kampeerterrein en de Kampweg. Hiervoor is een nieuwe overeenkomst gesloten tussen Stichting Recreatiebelangen Vlieland en Staatsbosbeheer. Vervolgens is voor een goede inpassing van de vakantiehuisjes in de natuurlijke omgeving een beeldkwaliteitsplan door H+N+S Landschapsarchitecten opgesteld.

 Duurzaamheid
Camping Stortemelk  bereidt de infrastructuur van de bouw voor. Er worden dit voorjaar eerst vier boshuisjes gebouwd, van elk type één, voorzien van slimme energiebesparende en duurzame oplossingen. Zo worden ze bijvoorbeeld niet aangesloten op het aardgasnet en
zijn ze zelfvoorzienend met grijswater. De huisjes worden zo geplaatst dat de gast straks het bos optimaal beleeft. Later in 2016 volgt dan de rest.

De samenwerking tussen Stortemelk en Staatsbosbeheer kreeg vorig jaar ook al een boost door de verhuur via Stortemelk van vierpersoons ingerichte tenten op Natuurkampeerterrein ‘De Lange Paal’. Hiermee kon de natuur liefhebbende rustzoeker ook wat luxer kamperen. Ook dit kampeerseizoen zijn deze tenten weer te huren.

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • Loes
    19 januari 2016 om 01:01
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog