www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Takken prakken.

5 februari 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen week heeft de firma Pronk alle takken, die nog langs diverse paden lagen, in containers geprakt. Deze containers worden afgevoerd naar de vaste wal.

Uiteraard hebben we gekeken of we de takken op Vlieland konden houden als houtchips of voor de meibrand, beide mogelijkheden bleken geen optie ( te duur, slechte kwaliteit houtchips, geen opslagmogelijkheid)

We zijn mooi op tijd met deze klus, over een paar weken, als de temperatuur wat op loopt, kiezen de vogels een nest plek. Winterkoninkje en roodborstje hebben voorkeur voor dichte struiken en takkenbossen. Als we de rijen takken nu niet opruimen, gaan de vogels daar in broeden. Met name de verwijderde dennenboompjes langs pad van de Staatsschuur belemmerden het uitzicht op het open duin richting de Lange Paal.

Nu is dat weer mogelijk en kan de rust in dat stuk duin terugkeren.

reageren

geef een reactie

 • Jan Houter
  9 februari 2016 om 18:06

  Anke,

  Even voor de goede orde, deadline Vlieland Magazine 2016-1 voor bijdrage SBB is eind februari

  BVD

  Jan

 • brinkh2
  5 februari 2016 om 17:54

  Takken branden ipv takken prakken geen optie op Vlieland??? Op zo’n prachtig eigen, met gunstige wind, zouden de takken toch ook erbarmd kunnen worden? Scheelt een hoop dieselolie voor transport………

 • Loes
  5 februari 2016 om 17:41

  goed zo. raar dat het duurder is om ze te houden dan om ze af te voeren…. en we hebben zoveel ruimte, dus geen opslag,,,,, overdekt dan, nou ja

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog