www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Wat gebeurt daar nou weer…

1 maart 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Het zal zo langzamerhand niemand ontgaan zijn, dat wij in samenwerking met het Wetterskip bezig zijn op Vlieland met de uitvoering van het watergebiedsplan. Dit gaat ook in samenwerking met Rijkswaterstaat en de gemeente Vlieland.

1 van de klussen is het creëren van een opvangbekken, nabij Drift, zwembad, en Lutinelaan. Hierdoor kan bij extreme regen het water snel uit de woonwijk afgevoerd worden naar deze laagte.

Voor het realiseren van deze zogenaamde wadi hebben collega’s Pieter en Amanda bomen weggehaald. Het vervolg van de werkzaamheden gaat Wetterskip Fryslân uitvoeren.

Pieter en Amanda waden door de wadi
Pieter en Amanda waden door de wadi

aanleg wadi voetbalveld (6)

reageren

geef een reactie

 • adele
  1 maart 2016 om 18:53

  achter de burgemeesters woning heeft al eerder een grote waterbak gestaan…heb er ooit twee heel kleine kindjes die tot borsthoogte in het ijskoude water stonden eruit gehaald. vastgezogen in de modder.
  op ons verzoek is die poel destijds dichtgegooid vanwege de kinddichtheid ter plekke.is route zwembad/sportveld…

  • Anke Bruin-Kommerij, Staatsbosbeheer
   15 maart 2016 om 09:35

   Inmiddels heb ik je al gesproken, maar het is natuurlijk wel netjes om hier ook even een reactie te plaatsen; de Wadi is een ondiepe glooiende geul, geen diepe poel dus. Een kind kan er hooguit modderig van worden, als er overtollig water in af loopt.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog