www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Vlielander strand is weer schoon!

6 april 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Maandagochtend zijn we gestart met 20 mensen om het hele strand te ontdoen van troep wat er niet hoort. In de aankondiging ben ik vergeten om de KNRM te noemen, erg dom, want ook zij zetten zich 2 dagen in om mee te helpen en dat doen ze al jaren. Ook podium Vlieland steunt deze schoonmaak actie, want zij bieden vrijwilliger-van de wal Hens ten Thije gratis onderdak; Super!  Uiteraard was Willem Stel met tractor van de partij. De lunch werd ons 2 dagen aangeboden door het Badhuys en de afsluitende borrel vond dinsdagmiddag plaats in de Bolder. Gemeente Vlieland, Defensie en wij, plus de vrijwilligers van Vlieland en gasten maakten de schoonmaak club compleet.

Vlielandster Ellen de Rijke, al jaren actief met afval opruimen, kon niet mee doen, maar had het weekend ervoor al een flinke afvalbult verzameld. Opvallend was de hoeveelheid troep. Vorig jaar nog 25 kubieke meter, dit jaar 10 kubieke meter aan afval uit zee. Geen enorm grote netten, meer klein afval, wat dus juist in bijvoorbeeld vogelmagen terecht kan komen.

Ook dit jaar weer veel ballonnenlintjes. Ik vond zelfs een dode vogel verstrikt in zo’n rottig lintje. Wat zou het geweldig zijn, als ‘men’ in gaat zien, dat die troep echt niet in de natuur thuis hoort.

Bijgaand een beeldverslag. Enne… doet u volgend jaar ook (weer) mee?

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog