www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Een Stukje Vlieland voor altijd.

12 mei 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Geen landelijke primeur, maar voor Vlieland toch wel heel bijzonder. Vlieland krijgt grafkisten van Vlielands dennenhout gemaakt door Vlielander Marco Bakker.

Marco en zijn Cily zijn (naast hun ‘gewone’ werk) de gezichten achter @Stukjevlieland. Zeer creatief met jutgoed, al jaren een hit op de braderieën. Marco heeft onlangs een zaagmachine gekocht en als hij niet op zee zit, is hij nu te vinden in hun “Stukje Vlieland” loods aan de Havenweg.

Staatsbosbeheer kwam ongeveer gelijk met de vrijwillige begrafeniscommissie op het idee om de kisten op Vlieland te laten maken. 1 + 1 blijkt nu 3 te zijn, omdat Marco het idee al had om een zaagmachine aan te schaffen. Na een gesprek met ons en de vrijwillige begrafeniscommissie, is hij nu dus druk bezig om planken te zagen. Deze gaan in een droogkast, om snel te laten drogen.( “Anders moet ik 2 jaar wachten en dat wil ik niet”, aldus Marco), hij verwacht het eerste prototype over een dikke maand klaar te hebben.

 

 

reageren

geef een reactie

 • ria
  13 mei 2016 om 08:26

  Hallo Anke,
  Dat wil ik wel een stukje Vlieland voor altijd, dat heb ik nu al in mijn “hart”!
  Wel een bijzondere mogelijkheid om in Vlielands hout te liggen, jammer dat ik dat dan niet meer weet of………?
  Op 31 mei kom ik weer mijn tent opzetten voor een aantal weken, graag tot ziens!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog