www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Brildragers en huismoeders op Vlieland?

2 juni 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Op die vraag krijgt men zaterdagavond 4 juni het antwoord. Vlieland doet namelijk mee aan de landelijke nacht van de nachtvlinders. De namen van (nacht)vlinders zoals brildragers en huismoeders spreken tot de verbeelding. Jan Borst, vrijwilliger van de Vlinderstichting verzorgt samen met Vlielander ‘vlinderaar’ Tjeerd Olthuis een avond nachtvlinders kijken en er over vertellen.

Wilt u hierbij zijn? Dan vlug naar De NOORDWESTER (Dorpsstraat 150) voor aanmelding. Er kunnen maximaal 20 mensen mee doen aan deze avond; vol is vol!
Het zou fijn zijn als u dit bericht wilt delen met anderen.

avondrood berend Hazenberg

Deze foto kreeg ik van Berend Hazenberg en Agnes Nagtzaam, gemaakt in hun eigen tuin; deze heet Avondrood. Prachtig toch?

reageren

geef een reactie

 • Redactie Nieuwskrant van Vlieland
  2 juni 2016 om 16:26

  Staat er mooi op!

  Vriendelijke groet,

  Berend J Hazenberg

  Uitgeverij Het Wad Vlieland

  Vliezier, nieuwskrant van Vlieland

  Nieuwestraat 37, 8899 AR Vlieland

  tel: 0562 – 453021

  Bankrekening: IBAN: NL52 INGB 0009 551159

  Beschrijving: In je element groen

  Beschrijving: Beschrijving: http://www.liska.com/sites/default/files/blog/Considerate_Tree.jpg Please consider the environment before printing this e-mail

  De informatie in dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is vertrouwelijk en is alleen bestemd voor de beoogde ontvanger(s).

  Indien u dit bericht ten onrechte heeft ontvangen, wordt u verzocht de verzender daarvan in kennis te stellen en het bericht te vernietigen.

  Het is niet toegestaan de hierin opgenomen informatie op welke wijze dan ook te gebruiken of openbaar te maken.

  The information contained in this e-mail, including possible attachments, is confidential and is solely for the use of the intended recipient(s).

  Should you have received this e-mail unintentionally you are then requested to inform the sender and to destroy the message.

  It is prohibited to use or disclose the information this message contains in whatsoever way.

 • Mieke
  2 juni 2016 om 15:08

  Hoi Anke, ook ik heb laatst een foto van een kolibrievlinder gemaakt op Ossentong. Als Tjeerd of jij daar belang bij hebt, hoor ik het graag. Ben inmiddels een trouwe volger van jullie blog!
  Mieke

  • Anke Bruin-Kommerij, Staatsbosbeheer
   6 juni 2016 om 08:44

   Dag Mieke,
   Die zijn ook machtig mooi, die Kolibrievlinders! Dank voor je aanbod, maar we hebben hier voldoende mooie foto’s van deze razendsnelle vlinder.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog