www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Ga eens mee met de Phoca!

21 juni 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Komend weekend is het ‘de dag van het Wad’, in het hele waddengebied wordt dan aandacht besteed aan het feit dat de Wadden al weer 7 jaar Werelderfgoed is.

Er zijn op Vlieland allerlei mogelijkheden om te genieten van alles wat de Waddenzee ons biedt. Een excursie, met een snelle boot naar zeehonden kijken, wandelen, of vanaf de glooiing kijken hoe het water zakt… en weer stijgt.

Het allerleukst vind ik echter een tocht met Harmen en Josefien met de Phoca (Zeehond). Op hun site staat het volgende te lezen:

Phoca Waddentochten
Een unieke belevenis op het wad van Vlieland. Je gaat met de boot Phoca een tocht maken over het wad. Maar je mag ook van boord af lopen op de zeebodem, met een garnalen-netje proberen zeedieren te vangen. Of met een piervork pieren te steken. Een geweldige Wad-ervaring!

Ik wil het volgende daar nog aan toe voegen; Een echte aanrader, ook voor kinderen. De liefde die Harmen en Josefien voor het Wad hebben, de kennis over wat er leeft en de gastvrijheid van beide, maakt  het tot een bijzondere belevenis.

Home

Tijdens ‘de Dag van het Wad’-weekend kunt u ook met de Phoca mee:

Locatie: Oost-Vlieland
Tijd: zaterdag 25 juni om 17.00 uur, zondag 26 juni om 17.45 uur

Kosten: € 30,00 p.p., inclusief consumptie
Meer informatie en aanmelden: www.denoordwester.nl

Waddentocht fotocollage

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog