www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Werk in uitvoering, maar komende weken even niet.

29 juli 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Twee weken geleden zijn de werkzaamheden van het Wetterskip Fryslân (Waterschap Friesland) begonnen (zie ook dit blog)  en de eerste effecten zijn zichtbaar bij Nieuwe Kooi/ land van Jaap Tot en Kroon’s polders. Aannemer Jelle Bijlsma is met groot materieel naar Vlieland gekomen om deze grote klus te klaren. Vlielander aannemer Erik de Boer is hierbij ook ingeschakeld.

 

Er word ook gewerkt in Kroon’s polders. Het pad naar de toekomstige vogelkijkhut ligt er al. (zie foto hieronder)

wetterskip week 2 (16)

Het is spannend, het is veel, de drukte op de Postweg “en dat midden in het seizoen”. (hoorde ik van een aantal mensen). Het kon niet anders gepland worden dan op deze manier. De informatieborden van het Wetterskip bij de locaties worden door velen bekeken/gelezen.

Het begin is er dus en komende 3 weken hebben de mannen van Bijlsma bouwvakvakantie en kunnen we met z’n allen even op adem komen.

reageren

geef een reactie

 • Loes
  31 juli 2016 om 00:20

  Is het niet nog broedseizoen??? Worden er daardoor nesten verwoest en is het niet veel te onrustig voor de vogels in deze tijd? En hoe kan het nou dat het niet na de vakantie kon??? Een jaar duurt lang, dus wat een rare timing…..

  • Anke Bruin-Kommerij, Staatsbosbeheer
   1 augustus 2016 om 09:17

   Hallo Loes,

   Uiteraard is er van te voren goed gekeken, welke vogels op de werklocaties nog aan het broeden waren. Zo hebben we langs de rand van de eerste Kroon’s polder een nest van een karekiet met 3 jongen die bijna uit konden vliegen ‘gered’.
   De vogels zijn zichtbaar niet onder de indruk van de grote machines. Na de vakantie beginnen zou niet goed uitkomen met het stormseizoen. ( dan mag er niet aan dijklichamen gewerkt worden.)
   groetjes,
   Anke

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog