www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Vanaf 2017: Vlieland in een flesje!

3 augustus 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Met speciaalbieren als ‘Selkie’ en ‘Rampzalig’ is aangetoond dat het mogelijk is een echt Vlielander bier te maken. “Maar we kunnen natuurlijk niet eeuwig met eilander water naar de wal blijven varen,” zegt Bojan Bajic. In het voorjaar van 2017 start daarom een echte ambachtelijke brouwerij op Vlieland. Brouwerij Vlieland wordt gehuisvest op de meest noordelijke kavel van bedrijventerrein Oosterseveld, in eigendom van Staatsbosbeheer. Initiatiefnemers Bojan Bajic en Gosse Beerda hebben daarover met ons als huidige eigenaren van deze plek aan de Fortweg, overeenstemming bereikt.

“Dit is een buitengewoon geschikte locatie voor deze activiteit,” meent Beerda. “We willen Vlieland in een flesje doen. Een bier dat zoveel mogelijk is gemaakt met eilander ingrediënten. Op deze plek zijn we omringd door prachtige natuur. Omgeving en product smelten hier samen.”

Staatsbosbeheer biedt graag mogelijkheden en ruimte voor lokale activiteiten die aansluiten bij onze missie en gedachtengoed. Samenwerken met ondernemers die werken met natuurlijke producten past daar in onze ogen heel goed bij. We kochten de loods op het bedrijventerrein 10 jaar geleden met het idee voor nieuwbouw van het kantoor. Maar zoals iedereen weet zijn we in het dorp gebleven. De laatste jaren werd de loods voor de opslag van werkmateriaal gebruikt. Nu kijken we rond voor alternatieve opslagruimte voor de lange termijn. Met deze overeenkomst zijn we in ieder geval eigenaar geworden van twee andere loodsen aan de Fortweg, die eerder toebehoorden van Bojan en Gosse.

De komende maanden worden nog een aantal Vlielander speciaalbieren bij de bevriende brouwerij De Naeckte Brouwers gemaakt. Naar verwachting zal Brouwerij Vlieland de eerste volledig op het eiland gebrouwen biertjes in april 2017 kunnen uitleveren aan eilander winkels en horeca.

 

persfoto bierbrouwerij

reageren

geef een reactie

  • Pro-hedgehog beer in Britain | Dear Kitty. Some blog
    3 augustus 2016 om 17:18

    […] Vlieland island beer: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog