www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Natuurwerkdag… Vlieland doet weer mee!

19 oktober 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Zaterdag 5 november is het weer zover; de landelijke Natuurwerkdag. Vlieland doet weer mee en we hopen op veel handjes! Dit jaar wordt er gewerkt in de Oude Kooi. Aanmelden kan  HIER of direct een mailtje sturen naar p.schaper@staatsbosbeheer.nl

We starten om 10 uur en stoppen rond 15.00 uur. Wij zorgen voor soep en drinken. (Zelf broodjes meenemen dus)

Werkzaamheden

De Oude Kooi is in verval geraakt en in 2008 is gestart met herstelwerkzaamheden. Tijdens deze natuurwerkdag gaan we daar mee verder door bomen, struiken, bramen, boomwortels en -stobben te verwijderen en door het uitgraven en baggeren van de vangpijpen.

Kledingadvies: voor de baggeraars: laarzen en kleren die vies mogen worden. Voor de houtzagers: stevig schoeisel en geschikte werkkleding. Handschoenen zijn aanwezig.

Samen een klein stukje Vlieland weer in zicht brengen is leuk. Het gaat per slot van rekening om de ‘achtertuin’, die van ons allemaal is.

Wat ik heel bijzonder vind, is dat er ook gasten van de wal zich ieder jaar aanmelden. Dan moet je toch wel heel veel van Vlieland houden. Hulde voor die mensen! We zien ook iedere natuurwerkdag, dat de jeugd van Vlieland mee doet. Ook daar worden we blij van.

De Oude Kooi, is een plek met een rijke historie. De Cultuur Historische vereniging van Vlieland heeft in 2004 een prachtig boekje uitgegeven met allerlei wetenswaardigheden over deze locatie. We hebben in ons kantoor aan de Dennenlaan nog enkele exemplaren. Mocht je belangstelling hiervoor hebben, dan zien we je graag.

 

reageren

geef een reactie

  • Tijn Janssen
    20 oktober 2016 om 18:51

    Wat goed! Ik was woensdag toevallig bij de Oude Kooi. Heerlijk mijn 40ste levensjaar de revue laten passeren… ik kom hier altijd heel graag als ik Vlieland bezoek, een speciale plek.
    Ik zit op het moment om de hoek bij de Dennenlaan, kan ik morgen een boekje komen halen?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog