www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Ssssst….. luister eens hoe stil het kan zijn.

18 december 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Ssst... luister naar de stilte

Soms is zelfs de zee stil

December is de maand om terug te kijken op het afgelopen jaar en je misschien ook te verheugen op een nieuw fris jaar. Dankbaar te zijn voor wat je hebt en wellicht verlangen naar iets wat er (nog) niet is. Nadenken gaat het best in stilte en wat kan het oorverdovend stil zijn in deze tijd van het jaar. De natuur is in rust, de trekvogels zijn op hun plek aangekomen, planten, bomen, insecten, alles in de natuur lijkt te wachten op wat weer komen gaat. Maar nu nog even niet. Nu is het stil en dat is zoals het moet zijn in deze tijd van het jaar.

Laat je gedachten gaan.

Je gedachten te laten gaan tijdens een wandeling of fietstocht over ons mooie eiland is dan heerlijk. Je wordt door weinig zaken afgeleid, dus tijd genoeg voor je eigen hersenspinsels. Dat kan dan weer mooie ideeën opleveren voor het nieuwe jaar. We leven hier met de seizoenen, die geven het ritme aan. We kunnen vast stellen, dat steeds meer gasten ons eiland weten te vinden. Onlangs nog de 200.000-ste bezoeker die van de boot af kwam!

 

En nog steeds is het zo, dat hoe druk het ook op het eiland is, je toch een dag alleen door kunt brengen in de natuur. Dat is één van de grote krachten van Vlieland. Voor ons misschien heel normaal, totdat je weer eens een paar dagen ‘aan de wal’ bent geweest. Als ik dan weer thuis ben, snap ik de gasten die naar Vlieland komen heel goed. En als je toch liever wat drukte om je heen hebt, kijk dan eens HIER ; genoeg te doen in en rond het dorp.

En zo sluiten we dit jaar af op ons blog. We wensen je stilte en rust om tot mooie gedachten te komen. Fijne dagen en alles wat goed is voor 2017!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog