www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

The Great Update – Zaterdag

2 september 2017 Staatsbosbeheer in Vlieland

Dat er bij zo’n groot festival als ‘In To The Great Wide Open’ veel werk achter de schermen nodig is, dat is natuurlijk geen geheim. Maar wist je dat de boswachters ook maanden van te voren al bezig zijn met de voorbereidingen? Vandaag delen we met jullie wat boswachter Jan en Herman aan het doen zijn voor en tijdens het festival.

Voorbereiden

In het eerste blog deelde we een linkje naar de samenwerking tussen ons en ITGWO. Hierin kun je lezen dat de natuur de grenzen aangeeft en dat de boswachters hier toezicht op houden. Dat houdt o.a. in dat we ecologische toetsen laten uitvoeren door een adviesbureau. Per locatie krijgen we zo inzichtelijk wat de natuur aankan. Naast die toets checken de boswachters regelmatig de plekken voor veranderingen. Wanneer de locaties uiteindelijk zijn goedgekeurd kijken we samen met de festivalmedewerkers naar de indeling en de mogelijkheden. Al die afspraken worden tijdens de opbouw gecontroleerd.

Op ronde

Boswachter Herman en Jan laten tijdens de regenachtige ronde op woensdag zien waar ze precies tijdens zo’n controle op letten. En dat loopt flink uiteen! Zo kijken ze of er wel lekbakken onder de foodtrucks staan, zodat er geen olie de grond in lekt. Ook kijken ze hoe de natuur reageert op de drukte. Dit kan je zien aan de rijroutes van de vele auto’s bijvoorbeeld. Al die auto’s hebben trouwens weer een specifieke ontheffing in.. (je raadt het al) overleg met de boswachter.

Boswachters Jan en Herman tijdens de ronde op woensdag

Bamboestokjes

Wanneer je zelf goed kijkt op de festivallocaties zie je langzaam het werk van natuurliefhebbers terug. De hekjes van bamboestokjes bijvoorbeeld, die met touwtjes aan de bomen zijn geknoopt zodat de boom zo min mogelijk beschadigd raakt. En wanneer je op ‘De Ijsbaan’ bent, heb je misschien gezien dat de eikvarens zijn afgezet met dezelfde bamboestokjes. Een VIP spot voor de natuur!

Eikvaren afgezet tijdens ITGWO17

Tot op het volgende blog of op het festivalterrein natuurlijk!
Namens de boswachters,
Lisanne de Boer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog